Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 08

Ispanijoje – skirtingi Lietuvos tenisininkų pasirodymai

Trečiadienį du ryškiausi Lietuvos teniso talentai Edas Butvilas (ATP-551) ir Vilius Gaubas (ATP-401) startavo Ispanijoje vykstančiose „Futures“ serijos pirmenybėse, o pergalę pavyko iškovoti tik vienam iš jų.
Edas Butvilas
Edas Butvilas / Argentinos teniso federacijos nuotr.

Benikarlo mieste ant grunto vykstančio teniso turnyro pirmajame rate antroji šalies raketė Vilius Gaubas patyrė dramatišką nesėkmę prieš vietos tenisininką Carlosą Gimeno Valero (ATP-821), kuriam nusileido rezultatu 6:7(3), 6:7(10).

2 valandas ir 26 minutes trukusiame mūšyje 18-metis lietuvis pirmajame sete pirmavo 5:3, o antrajame net 4:0, tačiau abiem atvejais sugebėjo iššvaistyti solidų pranašumą. Antrosios partijos tiebreak'e Vilius turėjo du set point'us, bet lemiamomis akimirkomis solidžiau žaidė oponentas, kuris pasiekė revanšą už rugpjūčio mėnesį patirtą pralaimėjimą.

Argentinos teniso federacijos nuotr./Vilius Gaubas
Argentinos teniso federacijos nuotr./Vilius Gaubas

V.Gaubui tai buvo trečiasis pralaimėjimas paeiliui. Dėl anksti patirto pralaimėjimo tenisininkui nepavyks papildyti ATP reitingo taškų taupyklės, o piniginis prizas sieks 260 JAV dolerių.

Sunkiai, tačiau į pirmenybių aštuntfinalį prasmukti pavyko Edui Butvilui. Lietuvos teniso rinktinės narys po 2 val. ir 40 min. trukusios permainingos kovos 6:3, 4:6, 6:4 palaužė ispaną Alexą Marti Pujolrasą (ATP-423).

1 ATP reitingo tašką ir 430 JAV dolerių čekį užsitikrinusio 19-mečio aštuntfinalyje lauks ketvirtą skirstymą turintis Javieras Barranco Cosano (ATP-368), kuris taip pat atstovauja Ispanijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas