Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 31

Įspūdingą lenkės seriją nutraukusi C.Garcia nužygiavo iki titulo Varšuvoje

Vieną įspūdingiausių karjeros pergalių „BNP Paribas Poland Open“ turnyre iškovojusi Caroline Garcia (WTA-45) sėkmingai pabaigė pradėtus darbus ir tapo pirmenybių Varšuvoje (Lenkija) čempione.
Caroline Garcia
Caroline Garcia / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Sekmadienį finale Prancūzijos tenisininkė surengė dar vieną dominuojantį pasirodymą ir rezultatu 6:4, 6:1 sudorojo rumunę Aną Bogdan (WTA-108).

Vos per 1 valandą ir 21 minutes pergalę iškovojusiai C.Garciai tai devintasis WTA titulas jos karjeroje ir antrasis per paskutines penkias savaites.

Pastaraisiais sezonais toli nuo savo geriausios formos buvusi prancūzė gegužės mėnesį buvo nukritusi net į 79-ąją vietą WTA reitinge, o taip žemai C.Garcia nebuvo smukusi nuo 2014-ųjų. Tačiau dabar tenisininkė yra įgavusi antrą kvėpavimą ir laimėjusi 18 susitikimų iš paskutinių 21.

Per šį laikotarpį ji laimėjo du turnyrus, pasiekė po vieną pusfinalį, ketvirtfinalį bei aštuntfinalį Vimbldone.

Buvusios ketvirtosios planetos raketės iš Prancūzijos kelyje šiame turnyre pasitaikė ir fantastišką sezoną žaidžianti bei užtikrintai WTA reitinge pirmaujanti turnyro šeimininkė Iga Swiatek.

Ketvirtfinalyje lenkė buvo priblokšta savų žiūrovų akivaizdoje ir pralaimėjo 1:6, 6:1, 4:6, o tai buvo pirmoji jos nesėkmė ant grunto šiame sezone po 18 iš eilės pergalių.

33 tūkst. JAV dolerių ir 280 WTA reitingo taškų iškovojusi C.Garcia atliks dar vieną solidų šuolį reitinge ir atsidurs 32-oje pozicijoje.

A.Bogdan, praeityje buvusi 59-oji pasaulio raketė, žaidė pirmajame karjeros WTA finale, o jos žygis Varšuvoje bus įvertintas 180 WTA reitingo taškų ir beveik 20 tūkst. JAV dolerių.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Caroline Garcia ir Ana Bogdan
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Caroline Garcia ir Ana Bogdan

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas