Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 05

Įspūdinga serija tęsiasi – N.Džokovičius Vimbldone išsikapanojo iš dviejų setų deficito

Vienas geriausių visų laikų tenisininkų Novakas Džokovičius (ATP-3) išgyveno rimtą išgąstį Vimbldono ketvirtfinalyje, tačiau jau penkmetį šiame turnyre nepralaimintis serbas pratęsė įspūdingą pergalių seriją ir įšoko į vienetų turnyro pusfinalį.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

Pirmajame vyrų vienetų turnyro ketvirtfinalyje Serbijos teniso superžvaigždė panaikino dviejų setų deficitą ir rezultatu 5:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:2 palaužė Italijos teniso talentą Janniką Sinnerį (ATP-12).

Susitikimo starte pirmuosius tris geimus laimėjęs Nolė tikėjosi dar vienos užtikrintos pergalės Vimbldone, tačiau aršiai nusiteikęs varžovas turėjo kiek kitokių idėjų. Dar pirmajame sete J.Sinneris inicijavo įspūdingą sugrįžimą ir iš 1:4 partiją laimėjo 7:5.

Pakilimą išgyvenusio 20-mečio žaidime atsirado dar daugiau pasitikėjimo ir antrajame sete jis dominavo (6:2), tačiau kaip per pastaruosius metu tapo įprasta, jaunieji teniso talentai psichologiškai nėra pasiruošę pergalėms prieš Džokerį „best of 5“ mačų formate.

N.Džokovičius greitai pakėlė savo žaidimo lygį ir nuostabiai išnaudojo efektyvius pirmuosius padavimus, kuriais per trečią ir ketvirtą setus laimėjo net 34 taškus iš 38.

Maža to, ketvirtojo seto pabaigoje ant žolės paslydęs J.Sinneris timptelėjo savo čiurną. Nors jaunuolis ir toliau pakankamai neblogai judėjo korte, viltys dėl pergalės jau buvo išgaravusios.

Tai tik septintasis kartas 35-erių serbo karjeroje, kuomet jam pavyksta sugrįžti iš deficito setais 0:2. Beveik pusę tokių pergalių tenisininkas susirinko per pastaruosius metus ir visus kartus buvo įveikti jaunieji teniso talentai. Praėjusių metų „Roland Garros“ Nolė sužlugdė Lorenzo Musetti ir Stefanos Tsitsipą, o dabar tą patį padarė ir su J.Sinneriu.

N.Džokovičiaus karjeros penktų setų pergalių ir pralaimėjimų balansas dabar siekia jau 35:10.

Septintojo Vimbldono titulo siekiantis tenisininkas šiame turnyre paskutinį kartą pralaimėjo prieš penkerius metus, o ir tada jį sustabdė tik trauma. Pusfinalyje serbo varžovu bus Davidas Goffinas (ATP-58) arba Cameronas Norrie (ATP-12).

J.Sinneris varžėsi tik antrajame karjeros „Didžiojo kirčio“ ketvirtfinalyje. Iki šių metų Vimbldono šiame turnyre jis nebuvo iškovojęs nė vienos pergales.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas