Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įspūdingos karjeros pabaiga – D.Thiemas atsisveikino su tenisu Vienoje

„Didžiojo kirčio“ čempionas ir buvusi trečioji pasaulio raketė Dominicas Thiemas (ATP-318) antradienio vakarą gimtojoje Austrijoje sužaidė paskutinį karjeros mačą.
Dominicas Thiemas
Dominicas Thiemas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vienoje startavusių ATP 500 serijos pirmenybių „Erste Bank Open“ pirmajame etape legendinis austras rezultatu 6:7(6), 2:6 krito prieš italą Luciano Darderi (ATP-42) ir užbaigė profesionalaus tenisininko karjerą.

Susitikimo pradžioje 31-erių „Domi“ sausakimšai užpildytą centrinį kortą lepino klasiškais one-handed backhand'ais bei buvo išsiveržęs į priekį 4:2, tačiau varžovui atstačius pusiausvyrą rimčiau dėl pergalės pakovoti nesugebėjo.

„Per pastaruosius mėnesius turėjau daug labai gražių atsisveikinimų, bet šiandien noriu jums padėkoti už visus fantastiškus metus, – į aistruolius kreipėsi tenisininkas. – Aš buvau tik visos mūsų bendros kelionės dalis. Tai buvo absoliuti svajonė, o šis vakaras yra skirtas jums. Negalėjau sugalvoti geresnio atsisveikinimo nei šis, tad ačiū.“

2011 metais profesionalo karjerą pradėjęs austras gali didžiuotis savo pasiekimais teniso kortuose – net 17 ATP trofėjų, trečiosios pasaulio raketės statusas bei daugiau nei šeši metai, praleisti geriausių planetos žaidėjų dešimtuke.

Vyšnaite ant torto tapo vienintelis iškovotas „Didžiojo kirčio“ trofėjus 2020 metais Niujorke, kuomet „US Open“ finale buvo panaikintas dviejų setų deficitas ir iškovota pergalė prieš Alexanderį Zverevą.

Austrijos teniso superžvaigždė buvo tiesiog puikus ir prieš „didžiojo trejeto“ atstovus – Rafaelį Nadalį, Rogerį Federerį ir Novaką Džokovičių, prieš kuriuos iškovojo 16 pergalių ir patyrė 19 pralaimėjimų.

Visgi D.Thiemo karjeros trajektoriją netikėtai pakeitė viena trauma, iš tenisininko atėmusi pagrindinį ginklą – forehand'ą. 2021 metais Maljorkoje austras patyrė labai sunkią riešo traumą, po kurios turėjo keisti smūgio iš dešinės techniką, o į ATP turo elitą taip ir nebesugrįžo.

„Iš tikrųjų man labai pasisekė, kad didžiąją karjeros dalį išlikau sveikas ir įgyvendinau visas savo svajones. Būdamas dar jaunas net negalėjau įsivaizduoti tokios sėkmingos karjeros. Viskas, ko norėjau – tai tiesiog tapti profesionaliu teniso žaidėju, o visa kita buvo malonus bonusas“, – savo mintimis dalijosi Thiemas.

Be „US Open“ trofėjaus legendinis Austrijos atstovas taip pat dukart žaidė „Roland Garros“ finale (2018 ir 2019 m.), po sykį varžėsi ir „Australian Open“ (2020 m.) bei „Nitto ATP Finals“ (2020 m.) finaluose.

Vien iš teniso turnyrų D.Thiemas per savo karjerą susižėrė daugiau nei 30 milijonų JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento