Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 21

Išskirtinis rankos paspaudimas: Halėje – bičiulių A.Zverevo ir D.Thiemo dvikova

Du labai gerai sutariantys kolegos Alexanderis Zverevas (ATP-22) ir Dominicas Thiemas (ATP-89) susitiko jau pirmajame Halėje (Vokietija) vykstančio ATP 500 turnyro etape.
Dominicas Thiemas ir Alexanderis Zverevas
Dominicas Thiemas ir Alexanderis Zverevas / „Scanpix“ nuotr.

Buvusi antroji pasaulio raketė A.Zverevas ir praeityje iki trečiojo ATP reitingo laiptelio užkopęs D.Thiemas kadaise kovėsi dėl „Didžiojo kirčio“ titulo, tačiau dabar po sunkių traumų į elitą siekiantys sugrįžti tenisininkai susidūrė jau ankstyvoje turnyro stadijoje.

„Terra Wortmann Open“ pirmenybių burtai Vokietijos ir Austrijos teniso žvaigždes suvedė pirmajame varžybų rate, o užtikrintą pergalę rezultatu 6:3, 6:4 iškovojo aukščiau reitinguotas Saša Zverevas.

„Tipinis mačas ant žolės – vienas break'as nulemdavo setą. Savo judėjimą korte įvertinčiau gerai, nors smūgių kokybė nebuvo tokia, kokios norėčiau. Visgi tai yra labai sunku, kadangi ant žolės paskutinį kartą žaidžiau prieš du metus“, – pasakojo susitikimo nugalėtojas.

26-erių tenisininkas turėjo praleisti visą praėjusio sezono antrąją dalį dėl patirtos čiurnos traumos „Roland Garros“ turnyre. Šiemet Paryžiuje vokietis pagaliau pademonstravo pirmuosius atsigavimo ženklus ir pasiekė pusfinalį, o sėkmingą žaidimą tikisi pratęsti ir Halėje, kur 2016 ir 2017 m. žaidė finaluose.

Alexanderis ir Dominicas yra gerai pažįstami jau daugybę metų, o po dvikovos atliko ir savo firminį rankos paspaudimą, jį palydėdami plačiomis šypsenomis.

Dabar tarpusavio akistatose ATP ture austro pranašumas sumažėjo iki 8:4 – 2020 m. šie tenisininkai susikovė „US Open“ finale, kurį laimėjo „Domi“.

Tą sykį oponentai grūmėsi net penkis setus, tačiau net ir po epinio finalo išlaikė išskirtinio rankos paspaudimo tradiciją.

Turnyro aštuntfinalyje A.Zverevo lauks Kanados tenisininkas Denisas Šapovalovas (ATP-27).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas