Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 28

Istburne – netikėtas trečiojo titulo siekusio amerikiečio pralaimėjimas

Vienas pagrindinių „Rothesay International“ pirmenybių Istburne (Didžioji Britanija) favoritų ir pirmoji turnyro raketė Tayloras Fritzas (ATP-9) sensacingai krito jau aštuntfinalyje.
Tayloras Fritzas
Tayloras Fritzas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Nuo antrojo etapo kovas ATP 250 serijos turnyre pradėjęs T.Fritzas trečiadienio popietę netikėtai 6:7(3), 6:7(8) nusileido kitam amerikiečiui Mackenzie McDonaldui (ATP-64).

Devintoji pasaulio raketė Istburne siekė jau trečiojo titulo – čia jis iškovojo savo pirmąjį karjeros trofėjų 2019 metais, o taip pat čempionu tapo ir praėjusiame sezone.

Tiek pirmajame, tiek ir antrajame setuose T.Fritzas turėjo break'o pranašumą, tačiau abiem atvejais įsigudrino jį iššvaistyti, o pratęsimuose solidžiau atrodė žemiau reitinguotas oponentas.

JAV teniso rinktinės lyderis praėjusiais metais ne tik laimėjo turnyrą ant žolės, bet ir pasiekė Vimbldono ketvirtfinalį, kuriame buvo labai arti pergalės prieš Rafaelį Nadalį. Visgi šiemet žolės sezonas amerikiečiui kol kas yra vienas didelis nusivylimas – vos 2 pergalės per 5 mačus.

28-erių M.McDonaldui tai trečiasis karjeros laimėjimas prieš oponentą iš pirmojo 10-tuko ir jau antrasis šiame sezone – „Australian Open“ pirmenybėse jis sugebėjo eliminuoti traumuotą R.Nadalį.

„Man tai labai didelė pergalė. Tayloras yra mano artimas draugas, o žaisti prieš bičiulius visuomet labai sunku. Tenisas tikrai nėra vien tik apie linksmybes ir žaidimus, tačiau stengiausi būti atsipalaidavęs ir mėgautis. Tai ir padėjo man iškovoti pergalę“, – pasakojo dvikovos nugalėtojas.

Trečiadienį Istburną paliko ir penktoji turnyro raketė Nicolas Jarry (ATP-28), o tarp aukščiausiai skirstytų tenisininkų savo žygį dar tęsia Tommy Paulas (ATP-17) bei Francisco Cerundolo (ATP-19).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas