Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 14

Ištraukti Daviso taurės burtai: pirmas į aikštę žengs Laurynas Grigelis

Jau šį penktadienį Lietuvos teniso rinktinė Daviso taurės Europos/Afrikos zonos antros grupės antrame etape susitiks su Pietų Afrikos Respublikos tenisininkais. Burtai lėmė, kad pirmasis į aikštę žengs Laurynas Grigelis, kuris susitiks su 410 pasaulio rakete Tuckeriu Vorsteriu.
Lietuvos rinktinė
Lietuvos rinktinė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Penktadienį Kaune bus sužaisti du Daviso taurės vienetų susitikimai. Daviso taurės dvikovą atidarys L.Grigelio bei T.Vorsterio dvikova, o po jų seks Lukas Mugevičius. Jis susikaus su 323 vietą pasaulio reitinge užimančiu Lloydu Harrisu.

Šeštadienį įvyks vienas dvejetų susitikimas, kuriame lietuvių laukia labai rimtas iššūkis prieš devintą vietą dvejetų reitinge užimantį Ravena Klaaseną. L.Mugevičiaus ir L.Grigelio duetas bandys pasipriešinti minėto tenisininko bei Ruano Roelofse'o tandemui.

Daviso taurės dvikova vyks iki trijų pergalių, todėl jei prireiks sekmadienį L.Grigelis susitiks su L.Harrisu, o L.Mugevičius žaistų penktąjį bei lemiamą susitikimą su T.Vorsteriu.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Laurynas Grigelis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Laurynas Grigelis

Tiesa, šeštadienio ir sekmadienio dvikovų dalyvius rinktinių kapitonai Rimvydas Mugevičius ir Marcos Ondruska gali pakeisti likus valandai iki susitikimų pradžios.

Lietuvos rinktinėje vienas pasikeitimas jau įvyko. Komandos kapitono sprendimu Tomą Vaišę komandoje pakeitė Julius Tverijonas.

„Šį kartą pasirinkau Julių, nes jis geriau jaučiasi ant grunto, yra labiau patyręs nei Tomas, jau žaidė Daviso taurėje. Visgi labai noriu padėkoti Tomui už darbą treniruočių ir pasirengimo metu. Esu tikras, kad jis turės dar ne vieną galimybę debiutuoti Lietuvos rinktinėje“, – sprendimą aiškino L. Mugevičius.

Kalbėdamas apie burtų rezultatus treneris sakė jų nesureikšminantis:

„Žaisti pirmą mačą galbūt yra kiek paprasčiau psichologiškai – viskas aišku, žinai kada tiksliai prasideda tavo susitikimas, gali planuotis apšilimą. Šį kartą šią prasme pasisekė Laurynui. Kita vertus galiausiai vis tiek reikia laimėti bent tris susitikimus iš penkių. Ir jokie burtai čia padėti negali“.

Panašios nuomonės laikosi ir svečių kapitonas M. Ondruska.

„Man burtai nėra labai svarbūs. Aišku, yra nuomonė, kad svarbu laimėti pirmą susitikimą, tai įkvepia kitus komandos žaidėjus. Tačiau Daviso taurėje būta labai daug pavyzdžių, kuomet komandos iškovoja galutinę pergalę pralaimėjusios pirmus du vienetų susitikimus“.

Daviso taurės dvikovos Lietuva - Pietų Afrikos respublika tvarkaraštis
Penktadienis
11:00 Laurynas Grigelis Tuckeris Vorsteris
Lukas Mugevičius Lloydas Harrisas
Šeštadienis
13:00 Laurynas Grigelis ir Lukas Mugevičius Ravenas Klaasenas ir Ruanas Roelofse’as
Sekmadienis
11:00 Laurynas Grigelis Lloydas Harrisas
Lukas Mugevičius Tuckeris Vorsteris

Primename, kad Lietuvos ir Pietų Afrikos respublikos dvikova prasidės jau rytoj Kauno „Ažuolyno“ teniso centre. Pirmasis mačas bus žaidžiamas jau 11 valandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas