Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ištraukti „US Open“ burtai: pirmieji favoritų varžovai ir įdomiausi susitikimai

Geriausi planetos teniso meistrai jau pirmadienį startuos paskutiniajame sezono „Didžiojo kirčio“ turnyre „US Open“, kuriame jau nuo pirmojo etapo žadamos intriguojančios kovos.
Carlosas Alcarazas ir Novakas Džokovičius
Carlosas Alcarazas ir Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

Ketvirtadienį buvo ištraukti pagrindinių „US Open“ varžybų burtai, po kurių pirmuosius savo varžovus sužinojo ir pagrindiniai pretendentai į titulą.

Bene daugiausiai dėmesio turnyro starto neabejotinai susilauks pirmoji pasaulio raketė Jannikas Sinneris (ATP-1). Pastarosiomis dienomis buvo paviešinta informacija apie teigiamus geriausio planetos tenisininko dopingo testus, tačiau 23-ejų tenisininko kaltė įrodyta nebuvo ir jis toliau gali varžytis.

Pirmajame vyrų vienetų varžybų rate Italijos teniso žvaigždės lauks kortų šeimininkas Mackenzie McDonaldas (ATP-140).

Burtai į viršutinę lentelės dalį patupdė ir Ispanijos teniso vunderkindą Carlosą Alcarazą (ATP-3), su kuriuo J.Sinneris potencialiai galėtų susiremti tik pusfinalyje.

„Roland Garros“ ir Vimbldono čempionas Niujorke triumfavo 2022 metais, o pirmuoju jaunuolio varžovu bus vienas iš kvalifikaciją įveikusių oponentų.

Šioje lentelės pusėje yra ir 2021-ųjų „US Open“ čempionas Daniilas Medvedevas (ATP-5), lenkas Hubertas Hurkačas (ATP-7), taip pat tokie tenisininkai kaip Alexas De Minauras (ATP-10), Stefanos Tsitsipas (ATP-11) ar Tommy Paulas (ATP-14).

Kiek palankesnius burtus gavo antroji pasaulio raketė bei Paryžiaus olimpinių žaidynių čempionas Novakas Džokovičius (ATP-2), kuris iki pat finalo išvengs tiek J.Sinnerio, tiek ir C.Alcarazo.

Pirmajame etape serbas taip pat susikaus su vienu iš atrankos nugalėtojų, o potencialiais 37-erių tenisininko varžovais taip pat yra įvardijami Benas Sheltonas (ATP-13), Andrejus Rubliovas (ATP-6) bei Alexanderis Zverevas (ATP-4).

Patriukšmauti apatinėje lentelės dalyje taip pat gali Casperas Ruudas (ATP-8), Grigoras Dimitrovas (ATP-9), Tayloras Fritzas (ATP-12) ar Holgeris Rune (ATP-15).

Paskutinį kartą Niujorke pasirodys 2020-ųjų čempionas Dominicas Thiemas (ATP-210), kuriam burtai buvo negailestingi – jau pirmajame rate lauks aistruolių numylėtinis B.Sheltonas, austrą šiame turnyre įveikęs ir praėjusiais metais.

Įdomiausi pirmojo etapo susitikimai

  • Stefanos Tsitsipas – Thanasis Kokkinakis
  • Jakubas Menšikas – Felixas Auger-Aliassime'as
  • Zhizhenas Zhangas – Jackas Draperis
  • Corentinas Moutet – Sebastianas Korda
  • Holgeris Rune – Brandonas Nakashima
  • Reilly Opelka – Lorenzo Musetti
  • Benas Sheltonas – Dominicas Thiemas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi