Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 25

Ištraukti „US Open“ burtai: sunkūs išbandymai čempionui ir pirmojo rato intrigos

Pirmadienį Niujorke startuos paskutinis šių metų „Didžiojo kirčio“ kategorijos turnyras „US Open“, kuriame čempiono titulą apginti bandys geriausias planetos tenisininkas Carlosas Alcarazas (ATP-1).
Carlosas Alcarazas
Carlosas Alcarazas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vos 20-ies metų amžiaus Ispanijos teniso sensacija Carlosas Alcarazas praėjusiais metais Niujorke iškovojo savo pirmą karjeros „Grand Slam“ titulą ir tapo jauniausiu tenisininku nuo Pete'o Sampraso (1990 m.), laimėjusiu šį turnyrą.

Čempiono trofėjų apginti visuomet yra sunkiau nei iškovoti jį pirmą sykį, o didelės paslaugos jaunuoliui nepadarė ir ištraukti pirmenybių burtai.

Pirmajame rate C.Alcarazas žais prieš vokietį Dominiką Koepferį (ATP-78). Niekas neabejoja ispano galimybėmis užtikrintai peržengti pirmuosius barjerus, tačiau rimti išbandymai jo laukia jau nuo pat aštuntfinalio etapo.

Jame geriausio planetos tenisininko laukia potencialus mūšis su britu Cameronu Norrie (ATP-16), kuris „Carlitosą“ šiemet įveikė ATP 500 serijos turnyro Rio de Žaneire finale.

Ketvirtfinalyje čempionui projektuojama dvikova su Alexanderiu Zverevu (ATP-12) arba Janniku Sinneriu (ATP-6). Būtent pastarasis praėjusiais metais buvo per tašką nuo pergalės prieš ispaną taip pat ketvirtfinalio etape.

Pusfinalyje C.Alcarazo lauktų dar vienas ATP turo gigantas – 2021-ųjų čempionas Daniilas Medvedevas (ATP-3). Patriukšmauti šioje varžybų medžio dalyje galės ir tokie tenisininkai kaip Andrejus Rubliovas (ATP-8) ar Alexas De Minauras (ATP-13).

AFP/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius

Kur kas palankesni atrodo kito pirmenybių favorito – Novako Džokovičiaus (ATP-2) burtai.

Serbas turnyrą atidarys dvikova prieš Alexandre Mullerį (ATP-85). Susitvarkius su pirmaisiais išbandymais tenisininko aštuntfinalyje galimai lauks Felixas Auger-Aliassime'as (ATP-15) arba Francisco Cerundolo (ATP-20).

Ketvirtfinalyje potencialiais Nolės varžovais galėtų tapti Stefanos Tsitsipas (ATP-7) arba Tayloras Fritzas (ATP-9), o į pusfinalio varžovą pretenduoja visas būrys tenisininkų, tokių kaip Holgeris Rune (ATP-4), Casperas Ruudas (ATP-5), Frances Tiafoe (ATP-10) ar Tommy Paulas (ATP-14).

Visgi daug intrigų „US Open“ turnyre galima rasti jau nuo pirmųjų etapų, kadangi čia burtai į poras suvedė aukščiausio lygio tenisininkus.

Bene didžiausią ažiotažą sukelti turėtų dviejų „Didžiojo kirčio“ finalininkų – S.Tsitsipo ir Milošo Raoničiaus (ATP-339) – kaktomuša jau pirmajame rate.

Rimtas testas laukia ir 2020-ais Niujorke triumfavusio Dominico Thiemo (ATP-82), kurio laukia nenuspėjamasis Alexanderis Bublikas (ATP-27) iš Kazachstano.

Įdomiausi pirmojo „US Open“ etapo susitikimai

  • Andy Murray – Corentinas Moutet;
  • Stanas Wawrinka – Yoshihito Nishioka;
  • Facundo Diazas-Acosta – Johnas Isneris (paskutinis karjeros turnyras);
  • Ugo Humbertas – Matteo Berrettinis;
  • Emilis Ruusuvuori – Andrejus Rubliovas;
  • Martonas Fucsovics – Sebastianas Korda;
  • Alexanderis Bublikas – Dominicas Thiemas;
  • Aslanas Karatsevas – Jiri Lehečka;
  • Stefanos Tsitsipas – Milošas Raoničius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas