Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 30

Ištraukti Vimbldono burtai: favoritų žygiai iki čempiono titulo ir įdomiausi mūšiai

Penktadienį Londone buvo ištraukti šių metų Vimbldono teniso turnyro burtai, jau nuo pirmojo rato žadantys intriguojančias tenisininkų akistatas.
Vimbldono finalas: Novakas Džokovičius – Nickas Kyrgiosas
Vimbldono finalas: Novakas Džokovičius – Nickas Kyrgiosas / „Scanpix“ nuotr.

Ryškus pirmenybių favoritas ir jau aštuntojo Vimbldono titulo siekiantis Novakas Džokovičius (ATP-2) pirmuose etapuose su rimtais iššūkiais susidurti neturėtų.

Prieš keletą savaičių rekordinį 23-iąjį „Didžiojo kirčio“ trofėjų iškovojęs serbas startuos dvikova prieš Argentinos tenisininką Pedro Cachiną (ATP-67).

Kiek rimtesni oponentai Nolės turėtų laukti nuo aštuntfinalio etapo – ten projektuojamas mūšis prieš Lorenzo Musetti (ATP-15) arba Hubertą Hurkačą (ATP-18).

Ketvirtfinalyje potencialiai lauktų Andrejus Rubliovas (ATP-7), Felixas Auger-Aliassime'as (ATP-12) arba Nickas Kyrgiosas (ATP-33). Beje, su pastaruoju Novakas ir žaidė praėjusių metų finale.

Nuspėti N.Džokovičiaus galimą varžovą pusfinalyje yra labai sunku, kadangi į šią poziciją pretenduoja visas būrys tenisininkų, iš kurių išskirti galima Casperą Ruudą (ATP-4), Janniką Sinnerį (ATP-8) ar Taylorą Fritzą (ATP-9).

Kitoje varžybų medžio dalyje visų akys kryps į pirmą pasaulio raketę Carlosą Alcarazą (ATP-1), kurio šansai triumfuoti Vimbldone yra vertinami geriausiai po N.Džokovičiaus.

Pirmuoju ispano varžovu bus su „apsaugotu reitingu“ žaisiantis prancūzas Jeremy Chardy (ATP-534).

Rimtesni iššūkiai C.Alcarazui taip pat turėtų prasidėti nuo aštuntfinalio, kur greičiausiai teks išsimėginti jėgas su vienu iš šių tenisininkų – Alexu De Minauru (ATP-16), Alexanderiu Zverevu (ATP-21) arba Matteo Berrettiniu (ATP-37).

„Scanpix“ nuotr./Carlosas Alcarazas ir Holgeris Rune
„Scanpix“ nuotr./Carlosas Alcarazas ir Holgeris Rune

Ketvirtfinalyje jaunuolio greičiausiai lauktų kitas ATP supertalentas Holgeris Rune (ATP-6) arba Frances Tiafoe (ATP-10), pusfinalyje – galima akistata su Daniilu Medvedevu (ATP-3).

Visiškai nurašyti nereikėtų ir Stefanos Tsitsipo (ATP-5), tačiau ant žolės dangos stringančiam graikui burtai buvo negailestingi.

Pirmajame etape tenisininko laukia visuomet pavojingas „Didžiojo kirčio“ čempionas Dominicas Thiemas (ATP-90), o greičiausiai antrajame – dukart Vimbldono čempionas Andy Murray (ATP-39).

Nustebinti šioje lentelės dalyje gali ir tokie žaidėjai kaip Cameronas Norie (ATP-13), Grigoras Dimitrovas (ATP-24) bei Sebastianas Korda (ATP-25).

Įdomiausi vyrų vienetų turnyro pirmojo rato susitikimai

  • Matteo Berrettinis - Lorenzo Sonego;
  • Martonas Fucsovics - Tallonas Griekspooras;
  • Dominicas Thiemas - Stefanos Tsitsipas;
  • Miomiras Kečmanovičius - Diego Schwartzmanas;
  • Corentinas Moutet - Richardas Gasquet;
  • Davidas Goffinas - Nickas Kyrgiosas;
  • Alexanderis Bublikas - Mackenzie McDonaldas;
  • Stanas Wawrinka - Emilis Ruusuvuori

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas