Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italijos teniso talento blyksnis Paryžiuje – įveikė savitvardą praradusį A.Rubliovą

Kylanti Italijos teniso žvaigždė Matteo Arnaldi (ATP-35) atvirosiose Prancūzijos teniso pirmenybėse iškovojo vieną skambiausių karjeros pergalių, ant menčių paguldydamas šeštąją pasaulio raketę.
Andrejus Rubliovas
Andrejus Rubliovas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

23-ejų italas trečiojo etapo mūšyje netikėtai lengvai 7:6(6), 6:2, 6:4 susitvarkė su okupantų šalies atstovu Andrejumi Rubliovu (ATP-6), kuris eilinį sykį savo gerbėjus gąsdino šiurpiu elgesiu.

M.Arnaldi tai tik trečioji karjeros pergalė prieš oponentą iš pirmojo ATP reitingo dešimtuko. Praėjusiais metais jaunasis tenisininkas šokiravo tuometinę ketvirtąją pasaulio raketę Casperą Ruudą Madride, o šiemet Akapulke įveikė ant dešimtojo reitingo laiptelio stovėjusį Taylorą Fritzą.

„Didžiojo kirčio“ turnyro aštuntfinalį Italijos atstovas pasiekė tik antrąjį kartą – tai jam buvo pavykę padaryti ir praėjusių metų „US Open“.

Nuo antrojo seto pradžios dvikovos kontrolę pilnai į savo rankas perėmęs M.Arnaldi tapo eilinio A.Rubliovo kracho teniso aikštelėje liudininku.

Visiškai savo veiksmų korte nekontroliavęs rusas daužė raketes, nuolatos šaukė ant savo komandos, trankė sau per veidą bei spardė suoliuką – ir tai jau ne pirmasis toks tenisininko protrūkis.

Priminsime, kad prieš keletą mėnesių Dubajuje 26-erių tenisininkas buvo diskvalifikuotas po to, kai apšaukė linijos teisėją bei panaudojo necenzūrinę leksiką.

A.Rubliovas tapo pirmuoju tenisininku iš pirmojo ATP reitingo 15-tuko, palikusiu šių metų „Roland Garros“ pirmenybes. Rusas per savo karjerą ir toliau nė sykio nėra peržengęs „Grand Slam“ turnyrų ketvirtfinalio.

Savo ruožtu M.Arnaldi kitame etape lauks graikas Stefanos Tsitsipas (ATP-9) arba kinas Zhizhenas Zhangas (ATP-44).

Užtikrintai aštuntfinalį Paryžiuje pasiekė ir kitas Italijos teniso talentas Jannikas Sinneris (ATP-2). Su rimtesnėmis problemomis turnyre kol kas nesusiduriantis tenisininkas 6:4, 6:4, 6:4 nugalėjo kitą rusą Pavelą Kotovą (ATP-56) ir toliau žygiuoja be pralaimėtų setų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas