Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 29

Italijos teniso žvaigždė po 13 metų bendradarbiavimo atsisveikino su treneriu

Vienas geriausių pastarųjų metų Italijos tenisininkų Matteo Berrettinis (ATP-90) po daugiau nei dešimtmetį trukusio bendradarbiavimo pasuko skirtingais keliais su savo pagrindiu treneriu Vincenzo Santopadre.
Matteo Berrettinis ir Vincenzo Santopadre
Matteo Berrettinis ir Vincenzo Santopadre / „Twitter“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Dviejų italų kelionė į ATP turo elitą prasidėjo dar prieš 13 metų, kuomet M.Berrettinis dar tik žengė pirmuosius žingsnius jaunių tenise – tuomet jam buvo vos 14 metų.

„Priėmei mane į savo globą dar tuomet, kai aš apskritai nežinojau, ko noriu iš gyvenimo. Laikui bėgant tu išpildei mano gyvenimo svajonę, tačiau neleidai skrajoti padebesiais ir mokei tvirtai stovėti ant žemės. Sunku nupasakoti žodžiais, ką tau jaučiu. Dėkingumą, pagarbą, žavesį – viską, kas mūsų draugystę padarė tokią gražią. Tai tik atsisveikinimas iš profesionalios pusės, asmeniškai mes tapsime dar artimesni. Be tavo indėlio pasaulis žinotų tik Matteo Berrettinį, bet ne kūjį (dėl savo žaidimo stiliaus tenisininkas užsitarnavo tokią pravardę – aut. past.)“, – apie išsiskyrimą su treneriu savo mintimis dalijosi italas.

52-ejų V.Santopadre, pats profesionaliai žaidęs tenisą ir ATP reitinge aukščiausiai pakilęs iki 100-tosios pozicijos, prisidėjo prie septynių savo auklėtinio trofėjų ATP ture ir itin aukštos šeštos vietos ATP reitinge.

Visgi pastarieji M.Berrettinio sezonai buvo pažymėti ne skambiomis pergalėmis, o nuolatinėmis traumomis – šiemet 27-erių tenisininkas irgi sužaidė tik 26 mačus, o metus užbaigė anksčiau laiko dėl čiurnos traumos, patirtos „US Open“ pirmenybėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas