Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 14

ITF ketveriems metams suspendavo gydytoją iš Ukrainos

Tarptautinė teniso federacija (ITF) suspendavo Ukrainos gydytoją Eleną Dorofejevą ketveriems metams už tai, kad savo šalies tenisininkei paskyrė neleistiną preparatą. ITF išplatintame pranešime teigiama, kad ji davė 98-ai pasaulio raketei Katerynai Kozlovai stimulianto „DMBA“, kuris yra įrašytas į draudžiamų preparatų sąrašą.
ITF
ITF / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

K.Kozlova įkliuvo dėl dopingo vartojimo praėjusiais metais, o už tai jau atliko pusės metų bausmę, nes jai pavyko įrodyti, kad preparatą ji vartojo nežinodama apie jo pasekmes. Ukrainos tenisininkė manė, kad geria vitaminus, kuriuos jai išrašė gydytoja.

ITF jau atmetė ir E.Dorofejevos apeliaciją ir teigė, kad ji nusipelnė keturių metų diskvalifikacijos, nes „gydytojo darbas, kuris dirba sporto medicinoje yra labai atsakingas“ ir bausmė turi būti griežta.

Ypač, kai jis dirba su jaunais atletais. K.Kozlova dėl dopingo vartojimo įkliuvo, kai jai buvo 20 metų.

Birželio mėnesį savo nuosprendį dėl dopingo vartojimo išgirdo ir Rusijos tenisininkė Marija Šarapova. Primename, kad ITF sportininkę suspendavo dvejiems metams, tačiau ji ketina šį sprendimą skųsti sporto arbitražo teismui.

„Pasiilgau teniso ir nuostabių sirgalių, kurie yra patys ištikimiausi fanai pasaulyje, – po paskelbto sprendimo teigė rusė. - Perskaičiau jūsų laiškus, skaičiau jūsų komentarus socialiniuose tinkluose. Jūsų meilė ir palaikymas man padėjo iškęsti tą sudėtingą laikotarpį.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai