Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 16

ITF nuosprendis: Rafaelis Nadalis galės rungtyniauti olimpinėse žaidynėse

Geriausias Ispanijos tenisininkas Rafaelis Nadalis laimėjo apeliaciją prieš ITF ir galės atstovauti savo šaliai Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse. 2008-ųjų Pekino olimpiados medalininkas neatitiko reikalavimų, nes nesužaidė reikiamo Daviso taurės dvikovų skaičiaus.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / „Scanpix“ nuotr.

R.Nadaliui pavyko įrodyti ITF, kad jis negalėjo rungtyniauti Daviso taurėje dėl savo riešo traumos. Priminsime, kad tenisininkas pasitraukė iš trečiojo varžybų etapo Paryžiuje ir iki šiol nebuvo grįžęs į aikštę.

Nors žalia šviesa jo pasirodymui Brazilijoje įjungta, tačiau nerimą kelia žaidėjo sveikata. Jis be teniso praleido jau labai ilga laiką, o olimpinis teniso turnyras prasideda jau rugpjūčio 6 dieną.

Po ITF nuosprendžių paaiškėjo, kad be ispano leidimą rungtyniauti olimpiadoje gavo Kyle'as Edmundas, 2012-ųjų bronzos medalininkas Juanas Martinas Del Potro ir amerikietis Jackas Sockas.

R.Nadalis savo karjeroje laimėjo 14 „Didžiojo kirčio“ titulų. Jis 2008 m. Pekine laimėjo aukso medalį, bet buvo priverstas praleisti 2012-ųjų Londono olimpiadą dėl kelio traumos.

30-metis sportininkas neš savo šalies vėliavą olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijoje, kuri vyks rugpjūčio 5 d. Ispanas planuoja rungtyniauti vyrų dvejetų ir mišrių dvejetų turnyruose. Jo porininke mišrių dvejetų varžybose bus „French Open“ čempionė Garbine Muguruza.

„Scanpix“ nuotr./Romos „Masters“ ketvirtfinalis: Novakas Džokovičius – Rafaelis Nadalis
„Scanpix“ nuotr./Romos „Masters“ ketvirtfinalis: Novakas Džokovičius – Rafaelis Nadalis

„R.Nadalis yra karys, todėl tikrai keliaus į Braziliją, – teigė Ispanijos olimpinio komiteto prezidentas Alejandro Blanco. – Neabejoju jo dalyvavimu. Jis treniruojasi kasdien, kad iškovotų savo šaliai medalį.“

Ispanijos tenisininkas prisijungs prie Novako Džokovičiaus, Andy Murray ir Rogerio Federerio, kurie taip pat žada dalyvauti olimpiadoje.

Rio de Žaneire planuoja rungtyniauti 14 iš pirmų 16 ATP reitingo tenisininkų. M.Raoničius nusprendė nevykti, nes baiminasi dėl Zikos viruso, o Johnas Isneris nenori rungtyniauti be reitingo taškų ir piniginių premijų.

Olimpiniame teniso turnyre dalyvaus 64 vienetų žaidėjai bei 32 dvejetų komandos. Pirmą kartą Lietuvos istorijoje į varžybas vyks ir geriausias šalies tenisininkas Ričardas Berankis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas