Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 14

Ivano Lendlo ir Andy Murray partnerystės pradžia pažymėta sunkia brito pergale

Geriausias Didžiosios Britanijos tenisininkas Andy Murray žolės sezono pradžią pažymėjo sunkia pergale prieš „Roland Garros“ čempionate Ričardą Berankį šveikusį prancūzą Nicolasą Mahut. Pirmadienį su Ivanu lendlu partnerystę atnaujinusi antroji pasaulio raketė pirmame „Aegon Championships“ turnyro etape 52-ą vietą ATP reitinge užimantį Prancūzijos tenisininką nugalėjo 7:6 (10:8), 7:6 (7:1).
Andy Murray
Andy Murray / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Andy Murray

„Queens“ klube Londone A.Murray ir N.Mahut susitiko trečią sykį, o antrą kartą pergalę šventė geriausias Didžiosios Britanijos tenisininkas.

Pirmojo seto penktame ir šeštame geimuose abu tenisininkai pralaimėjo savo padavimus, o pratęsimo pabaigoje stipresnis buvo A.Murray. Antroje dalyje N.Mahut šovė į priekį 5:2, tačiau antroji pasaulio raketė išlygino rezultatą ir po triuškinančios pergalės pratęsime pateko į antrą „Aegon Championships“ etapą.

Pirmojo etapo dvikovoje A.Murray atliko net 37 smūgius be atsako, padarė vos 12 neišprovokuotų klaidų ir laimėjo net 81 procentą pirmųjų padavimų. Žaisdamas prie tinklo, 29-erių metų britas laimėjo 10 iš 14 taškų.

Sunkią pergalę iškovojęs geriausias Didžiosios Britanijos tenisininkas užsitikrino 45 ATP reitingo taškus ir kiek daugiau nei 24 tūkst. eurų, o antrame „Aegon Championships“ turnyro etape raketes surems su tautiečio Aljažo Bedene’o ir Prancūzijos tenisininko Benoit Paire poros nugalėtoju.

Primename, kad pirmadienį A.Murray dar kartą suvienijo pajėgas su legendiniu Čekijos tenisininku Ivanu Lendlu, kuris anksčiau britą treniravo 2011-2014 metų laikotarpyje ir savo auklėtiniui padėjo iškovoti abu jo turimus „Didžiojo kirčio“ titulus.

VIDEO: Ivanas Lendlas prisijungė prie Andy Murray komandos

Šią savaitę antroji pasaulio raketė „Aegons Championships“ turnyre viliasi iškovoti rekordinį penktą trofėjų. Kol kas jis pirma vieta dalijasi su legendiniais tenisininkais Johnu McEnroe, Borisu Beckeriu, Lleytonu Hewittu ir dar keturiais kitais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas