Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Įvyko jausmingas A.Murray atsisveikinimas: „Noriu žaisti toliau, bet tiesiog nebegaliu“

Centriniame Vimbldono korte ketvirtadienį įvyko speciali pagerbimo ceremonija legendiniam Didžiosios Britanijos tenisininkui Andy Murray (ATP-113), kuris jau netrukus baigs profesionalo karjerą.
Andy Murray
Andy Murray / „Scanpix“ nuotr.

Vėlyvą ketvirtadienio vakarą brolių Andy ir Jamie Murray duetas rezultatu 6:7(6), 4:6 nusileido australams Rinky Hijikatai bei Johnui Peersui, tačiau iš karto po susitikimo britų teniso legendos dar laukė speciali pagerbimo programa.

„Scanpix“ nuotr./Andy Murray pagerbimo ceremonija
„Scanpix“ nuotr./Andy Murray pagerbimo ceremonija

Netrukus aikštelėje pasirodė praeities ir šių dienų teniso žvaigždės, tokios kaip Johnas McEnroe, Conchita Martinez, Martina Navratilova, Novakas Džokovičius, Holgeris Rune, Iga Swiatek ir kiti, o interviu iš tenisininko ėmė legendinė Vimbldono vedėja Sue Barker.

37-erių veteranas dar sykį patvirtino, kad tai buvo paskutinis jo Vimbldonas ir jau artimiausiu metu Andy pakabins sportinius batelius ant vinies.

„Sprendimas buvo labai sunkus. Aš tikrai noriu žaisti toliau, bet tiesiog nebegaliu. Fiziškai man tai padaryti yra tiesiog per sunku. Visos patirtos traumos susidėjo į vieną visumą ir padarė didžiulę įtaką. Jei galėčiau, žaisčiau amžinai“, – pasakojo škotas.

Buvusiai pirmajai pasaulio raketei sekėsi sunkiai tvardyti ašaras ir po specialaus vaizdo įrašo, kuriame savo sveikinimus siuntė kitos teniso legendos – Venus Williams, N.Džokovičius, Rafaelis Nadalis bei Rogeris Federeris.

Netrukus centrinis kortas pradėjo tiesiog ošti nuo griausmingų ovacijų.

Vimbldono teniso turnyrą A.Murray per savo karjerą laimėjo du kartus – 2013 ir 2016 metais. Jeigu pirmuoju triumfu tenisininkui pasimėgauti sekėsi sunkiai, tai antrasis iškovotas trofėjus jau buvo pažymėtas didele švente bei juokingomis istorijomis.

„Kalbant atvirai, tai daug apie tą naktį neprisimenu. Išgėriau keletą gėrimų, o galiausiai apsivėmiau taksi automobilyje“, – žiūrovus pralinksmino Murray.

Tenisininkas taip dėkojo savo šeimai – mamai, tėčiui bei broliui Jamie. Gerą humoro jausmą turintis Andy papasakojo ir apie pirmuosius pasimatymus su žmona Kim, su kuria šiuo metu augina keturis vaikus.

„Mes susipažinome Niujorke, nuėjome pavakarieniauti, o galiausiai aš jos paprašiau elektroninio pašto. Netrukus ji atėjo pažiūrėti mano susitikimo „US Open“ turnyre – mačo metu apsivėmiau du kartus. Vieną kartą prieš pat ją, kitą – ant mano oponento rakečių krepšio. Net ir po šio įvykio aš jai patikau, tad supratau, kad ją verta pasilikti“, – toliau juokavo Murray.

Kiek vėliau atvykęs į spaudos konferenciją tenisininkas patikslino, kad Paryžiaus olimpinės žaidynės bus paskutinis turnyras jo karjeroje. Vimbldone jam taip pat dar liko sužaisti mišriųjų dvejetų pirmenybėse, kuriose veteranas suvienys jėgas su jaunąja Emma Raducanu.

„Aš vis dar galiu iškovoti pergales šiame lygyje. Net turėdamas rimtų fizinių problemų su savo klubu, aš vis dar varžiausi aukščiausiame lygyje. Ne taip stabiliai, kaip norėčiau, bet laikiausi tarp geriausiųjų. Išsigydęs dabartinę nugaros traumą dar galėčiau laimėti susitikimus, tačiau nebenoriu to daryti. Nebeturiu planų žaisti vienetuose“, – finišavo tenisininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?