Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 20

Jaunoji amerikietė 8 bandymu palaužė I.Swiatek ir pateko į didžiausią finalą karjeroje

JAV teniso sensacija sensacija Coco Gauff (WTA-7) šeštadienį iškovojo skambiausią karjeros pergalę ir pateko į gimtinėje vykstančio WTA 1000 kategorijos turnyro „Western & Southern Open“ finalą.
Coco Gauff
Coco Gauff / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Sinsinatyje vykstančių moterų vienetų varžybų pusfinalyje 19-metė netikėtai 7:6(2), 3:6, 6:4 nukovė pirmą pasaulio raketę ir ryškią poros favoritę Igą Swiatek (WTA-1) iš Lenkijos.

Amerikietei tarpusavio akistatų prieš geriausią planetos tenisininkę istorija nieko gero nežadėjo. Iki dvikovos Sinsinatyje jos susitiko 7 kartus ir visus juos laimėjo lenkė, pergales iškovodama sausais rezultatais 2:0.

Visgi tvirtą susirinkusių vietos sirgalių užnugarį turėjusi C.Gauff pagaliau iškovojo ilgai lauktą pergalę ir pateko į pirmą karjeros WTA 1000 kategorijos finalą.

Liepos mėnesį JAV teniso žvaigždė nusprendė imtis permainų savo trenerių štabe, kuriame jos tėtį, pagrindinį strategą, pakeitė ispanas, buvęs tenisininkas Pere Riba, o taip pat ir labai garsus amerikietis treneris Bradas Gilbertas.

Saldžių vaisių tenisininkei ilgai laukti nereikėjo – ji iš karto laimėjo turnyrą Vašingtone, iškovodama pirmą WTA 500 serijos titulą, pasiekė ketvirtfinalį Monrealyje, o dabar turi auksinę galimybę laimėti ir dar aukštesnio lygmens pirmenybes Sinsinatyje.

Finale kortų šeimininkės lauks Karolina Muchova (WTA-17). Čekė antrajame pusfinalyje taip pat pateikė didelę sensaciją ir 6:7(4), 6:3, 6:2 nukovė antrą pasaulio raketę Aryną Sabalenką (WTA-2).

Prieš keletą mėnesių pirmą „Grand Slam“ finalą Paryžiuje pasiekusi Čekijos atstovė dabar taip pat kausis ir dėl pirmosios WTA 1000 karūnos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas