Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 01

Jausminga akimirka Vimbldone – paskutinį mačą žaidusi belgė nesulaikė emocijų

Paskutinį profesionalios tenisininkės karjeros turnyrą Vimbldone žaidusi Kirsten Flipkens (WTA-190) jausmingai atsisveikino su mylimu sportu.
Kirsten Flipkens
Kirsten Flipkens / „Scanpix“ nuotr.

Antrojo moterų vienetų varžybų rato susitikime Belgijos teniso veteranė atkakliai priešinosi vienai iš turnyro favoričių Simonai Halep (WTA-18), tačiau galiausiai sudėjo ginklus rezultatu 5:7, 4:6.

36-erių K.Flipkens jau anksčiau buvo paskelbusi, kad Vimbldonas bus paskutinis jos profesionalus teniso turnyras.

Iš karto po dvikovos būtent S.Halep, savo oponentę įveikusi šeštą kartą iš tiek pat galimų, buvo pirmoji labai šiltai pasveikinusi kolegę su nuostabios karjeros pabaiga.

Rumunė prie tinklo apsikabino varžovę, kuriai sunkiai sekėsi suvaldyti emocijas ir netrukus jos veide pasipylė ne liūdesio, bet džiaugsmo ašaros.

S.Halep ypatingai nedžiūgavo dėl pergalės ir į aikštelės centrą užleido belgę, kuri deramai atsisveikino su gausia Vimbldono publika.

Belgijos tenisininkės paskutinį karjeros mačą stebėjo ir jos tautietė, kita šio žaidimo legenda Kim Clijsters, kuri šiame sezone taip pat oficialiai paskutinį kartą pakabino sportinius batelius ant vinies.

„Apie tokį atsisveikinimą ir svajojau. Buvau labai arti to, kad būčiau atėmusi setą iš tokios čempionės kaip Simona. Nėra taip, kad nebegalėčiau žaisti prieš tokias varžoves kaip ji. Tiesiog man 36-eri, per savo karjerą išgyvenau tiek daug pakilimų ir nuopuolių ir tai tiesiog tobula akimirka atsisveikinti“, – kalbėjo Flipkens.

Praeityje ji buvo pakilusi iki 13-osios vietos WTA reitinge. Geriausią karjeros pasiekimą K.Flipkens užfiksavo būtent Vimbldone, kuomet 2014 m. pasiekė turnyro pusfinalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas