Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 13

JAV rinktinės treneris: „Šiais metais turime puikią galimybę laimėti Daviso taurę“

Iki Daviso taurės ketvirtfinalio starto jau liko vos kelios dienos, o viena įdomiausių dvikovų vyks Portlande, kur susitiks Jungtinių Amerikos Valstijų bei Kroatijos rinktinės. 32 titulų savininkė bei susitikimo šeimininkė JAV komanda sieks patekti į varžybų pusfinalį pirmą kartą per ketverius metus.
Jimas Courier
Jimas Courier / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kroatijos rinktinė JAV komandą nugalėjo visuose trijuose tarpusavio susitikimuose. Įskaitant ir pirmojo etapo dvikovą prieš 11 metų po kurios ši rinktinė tapo Daviso taurės čempione.

Šį kartą amerikiečiai tikisi, kad juos aktyviai palaikys į stadioną susirinkę sirgaliai, o sudėtyje šį kartą išvysime brolius Bryanus bei Johną Isnerį ir Jacką Socką.

Spaudos konferencijoje JAV treneris Jimas Courier teigė, kad jis užtikrintas savo komandos galimybėmis laimėti šį susitikimą ir sieks savo šaliai parvežti pirmą Daviso taurės titulą nuo 2007-ųjų:

„Daviso taurė yra ypatinga, nes tu gali turėti namų aikštės pranašumą. Esame sužaidę sunkių mačų tiek namuose, tiek išvykoje. Turime puikią galimybę patekti į pusfinalį ir manau, kad mums turėtų pavykti. Tikiuosi, kad pusfinalyje ir vėl turėsime namų pranašumą, kai reikės kautis su Prancūzija arba Čekija.

„Scanpix“ nuotr./Jackas Sockas
„Scanpix“ nuotr./Jackas Sockas

Viskas šiame turnyre yra labai svarbu: varžybų burtai, namų pranašumas, atmosfera komandoje. Šiuo metu turime keturis vyrukus, kurie labai mėgsta atstovauti savo šaliai. Labai pasitikiu savo komanda. Tikiu, kad galime iškovoti pagrindinį trofėjų. Manau, kad šiais metais tam yra puikus šansas, tačiau visų pirma, turime išgyventi šį savaitgalį.

Mūsų privalumai yra labai akivaizdūs. Turime puikius dvejetų specialistus Mike'ą ir Bobą Bryanus. Jie juda kaip vienas, gerai ginasi ir priverčia savo varžovus klysti. Jų žaidimas – lyg šokis, kurį malonu žiūrėti.

Jacko ir Johno ūgiai skiriasi, tačiau jų žaidimo stilius turi labai daug panašumų. Jie puikiai paduoda bei turi stiprų „forehand'ą“. Jie yra varžovai, kurie neleidžia savo priešininkams miegoti naktimis. Tai man suteikia daug pasitikėjimo mūsų komanda, nes mano stiprybės buvo tokios pačios. Galiu jiems padėti tapti geresniais.“

„Scanpix“ nuotr./Penkių setų maratone – Johno Isnerio nesėkmė prieš Jo-Wilfriedą Tsongą
„Scanpix“ nuotr./Penkių setų maratone – Johno Isnerio nesėkmė prieš Jo-Wilfriedą Tsongą

J.Sockas JAV rinktinei atstovaus trečią kartą iš eilės, nors ir pralaimėjo Bernadui Tomičiui kovo mėnesio susitikime. Jo pagrindinė užduotis bus įveikti antrąją Kroatijos raketę Borną Čoričių bei pasirodyti kaip galima geriau prieš Mariną Čiličių. Prieš pastarąjį amerikietis niekuomet nėra rungtyniavęs.

„Daug laiko pastaruoju metu praleidome Didžiojoje Britanijoje, todėl labai smagu sugrįžti namo, – spaudos konferencijoje atskleidė J.Sockas. – Mums labai patinka rungtyniauti JAV. Tai man bus pirmasis Daviso taurės mačas namuose, todėl jis turėtų būti ypatingas.

Du savaitgalius praleidau labai toli nuo namų, todėl bus smagu rungtyniauti savų sirgalių akivaizdoje. Manau, kad visi nekantraujame pradėti susitikimą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas