Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 20

JAV teniso talento tėtis kirto N.Džokovičiui: „Jis norėjo pasityčioti“

Nors nuo atvirųjų JAV teniso pirmenybių „US Open“ prabėgo beveik dvi savaites, teniso pasaulyje vis dar netyla kalbos apie čempionu tapusio Novako Džokovičiaus (ATP-1) elgesį po pusfinalio dvikovos prieš Beną Sheltoną (ATP-19).
Benas Sheltonas ir Novakas Džokovičius
Benas Sheltonas ir Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

Pirmą kartą karjeroje į „Didžiojo kirčio“ pusfinalį prasmukęs 20-metis B.Sheltonas turnyre išgarsėjo savo pergales pažymėdamas unikaliu skambučio signalu, kurio pagrindinė mintis būdavo parodymas, jog tenisininkas yra maksimaliai susikoncentravęs į užduotį (angl. vertimas dialed-in).

Pergalę po trijų setų kovos „US Open“ pusfinalyje prieš kortų šeimininką iškovojęs N.Džokovičius nusprendė atkartoti firminį varžovo judesį. Tai pastebėjęs amerikietis prie tinklo teniso legendą pasitiko itin šaltu žvilgsniu ir rankos paspaudimu.

Nors spaudos konferencijoje B.Sheltonas neturėjo jokių priekaištų Serbijos tenisininkui, kiek kitokią nuomonę pateikė JAV teniso talento tėtis Bryanas, kuris eina ir savo sūnaus trenerio pareigas.

„Novakas, jis taip nori būti visų mylimas... Dvikovos pabaigoje jis akivaizdžiai norėjo pasityčioti iš Beno. Tai nebuvo tiesiog kopijavimas. Tai buvo pasityčiojimas. Gaila, kad tokie dalykai yra matomi iš didžio čempiono“, – pyktį išliejo Bryanas Sheltonas.

„Scanpix“ nuotr./Bryanas Sheltonas (dešinėje, su balta kepurėle)
„Scanpix“ nuotr./Bryanas Sheltonas (dešinėje, su balta kepurėle)

Pats N.Džokovičius savo sprendimą aiškino taip: „Man tiesiog patiko Beno pergalės šventimas. Jis buvo labai kūrybingas ir aš nusprendžiau tai nukopijuoti. Aš pavogiau jo judesį.“

Priminsime, kad pirmoji planetos raketė Niujorke iškovojo jau 24-tąjį „Grand Slam“ trofėjų ir dabar dviem titulais pirmauja prieš antroje pozicijoje visų laikų sąraše esantį Rafaelį Nadalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas