Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 03 22

Juanas Margetsas trauksis iš ITF vykdomojo direktoriaus pareigų

Daug darbo pastaruoju metu turinti ir dėl įvairių skandalų prakaitą liejanti Tarptautinė teniso federacija sulaukė dar vienos prastos žinios. ITF prezidentas Davidas Haggerty antradienį pranešė, kad daugelį metų vykdomojo direktoriaus pareigas ėjęs Juanas Margetsas nusprendė palikti ITF 2016-ųjų pabaigoje.
Juanas Margetsas (trečias iš dešinės)
Juanas Margetsas (trečias iš dešinės) / „Scanpix“ nuotr.

„Juanas atliko labai svarbų vaidmenį ITF vadovavime ir pagrindinių komitetų pirmininkavime, – teigė D.Haggerty. – Jo žinios ir patirtis man, ITF prezidentui, buvo labai naudingos. Juano atsidavimas, draugystė ir ištikimybė visada liks mūsų atmintyje.

Net negalėčiau įvardyti, kiek per 18-a metų darbo ITF ir pagrindinėse tarybose jis nuveikė darbų. Jį gerbia ir myli visos nacionalinės ir regioninės mūsų atšakos. ITF linki viso ko geriausio Juanui ir jo šeimynai. Tikiuosi, kad dar ne kartą susitiksime.“

J.Margetsas ITF direktorių taryboje dirbo 1991-2015 m., o 1998-2015 m. buvo ITF vykdomojo komiteto viceprezidentas. Ispanas taip pat 1999-2015 m. pirmininkavo Daviso taurės komitetui, o 1999-2013 m. – ITF/ATP varžybų komitetui. Šiuo metu vyriškis užima generalinio ITF sekretoriaus pareigas ir jas dar eis Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse. J.Margetsas yra ir ITF atstovas Moterų teniso asociacijos (WTA) vadovybėje.

Iš pagrindinių J.Margetso darbų galima išskirti Daviso ir Federacijų taurės reitingų sistemos įdiegimą, leidusią objektyviai skirstyti rinktines, Federacijų taurės turnyro varžybų laiko padidinimą nuo dviejų iki trijų savaičių ir „beIN Sports“ sporto kanalų tinklo priviliojimą tapti ITF partnere.

„Man buvo garbė 25-erius metus būti ITF šeimos dalimi. Pradėjau kaip ITF direktorių valdybos narys, o baigsiu kaip vienas iš vadovų Londone, – kalbėjo J.Margetsas. – ITF dirbau vadovaujant net trims prezidentams. Iš jų susisemta patirtis yra neįkainojama.

Visada atminsiu malonumą dirbti su savo komanda Daviso ir Federacijos taurės renginiuose ir, žinoma, olimpinėse žaidynėse.“

J.Margetsas formaliai ITF paliks 2016-ųjų rugpjūčio 30 d., tačiau iki metų pabaigos dar dirbs konsultantu ir padės išrinkti naują ITF vykdomąjį direktorių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas