Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 06 10

Judy Murray ragina Didžiosios Britanijos tenisininkus neprarasti koncentracijos

Vimbldono turnyras jau ne už kalnų, o viso žolės sezono metu didelis dėmesys kryps į Didžiosios Britanijos tenisininkus, kurie sieks savo šalyje iškovoti ne vieną titulą. Andy Murray neabejotinai bus vienas iš favoritų laimėti „Didįjį kirtį“ namuose, tačiau jo mama Judy Murray daug tikisi ir iš dviejų geriausių šalies tenisininkių Johannos Kontos bei Heather Watson.
Judy Murray
Judy Murray / EMPICS Sport
Temos: 1 Andy Murray

Buvusi Didžiosios Britanijos rinktinės kapitonė Judy Murray patarė savo šalies sportininkams nebūti išsiblaškiusiems, nes žiniasklaidos dėmesys jiems bus itin didelis. Jeigu tenisininkai nori iškovoti titulą Vimbldone, tai privalo susikaupti, nes rungtyniavimas savo sirgalių akivaizdoje tik padidina įtampą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Johanna Konta
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Johanna Konta

„Prasidėjus žolės sezonui Didžiosios Britanijos tenisininkai tampa labai išsiblaškę. Žurnalistai rodo jiems labai daug dėmesio, kviečia filmuotis ir dalyvauti įvairiuose renginiuose, – pasakojo britė. – Reikia laikytis savo įprastos darbo rutinos bei laikyti galvą nuleidus nuo įvairių pagundų.

Reikia išmokti atsisakyti įvairių pasiūlymų bei išlaikyti koncentraciją ties savo žaidimu bei varžybomis. Tai sunkiausia sezono dalis britams, nes didžioji dauguma turnyrų vyksta mūsų šalyje.“

Buvusi trenerė taip pat gyrė šiuo metu 18-ą vietą pasaulio reitinge užimančią J.Kontą, kuri šią savaitę pirmą sykį prasibrovė į pirmąjį reitingo dvidešimtuką. Tiesa, britė Notingamo turnyre savo pasirodymą baigė jau antrame etape.

„Ji tikrai gali rungtyniauti puikiai, – teigė J.Murray. – Johanna privalo įgauti pasitikėjimo savimi prieš Vimbldoną bei išvengti traumų. Ji puikiai pasirodė „Australian Open“ čempionate, todėl nematau kodėl ji turėtų prasčiau sužaisti ir trečiame „Didžiojo kirčio“ turnyre.

Kalbant apie H.Watson, tai visada galvojau, kad ji turi būti aukščiau pasaulio reitinge nei yra dabar. Ji turėtų būti pirmame trisdešimtuke, o dabar užima vos 56-ą vietą.

Viename turnyre ji pasirodo puikiai, tačiau sekančią savaitę nesugeba to pakartoti. Jai reikia nuolat treniruotis ir pasimokyti keleto dalykų iš J.Kontos.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas