Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kamuoliuką į tribūnose sėdėjusią moterį paleidęs prancūzas išvengė diskvalifikacijos

Itin nesportiškai „Roland Garros“ pirmenybėse pasielgęs Prancūzijos tenisininkas Terence'as Atmane (ATP-121) sulaukė teisėjų malonės bei išvengė diskvalifikacijos.
Terence'as Atmane
Terence'as Atmane / „Scanpix“ nuotr.

Paryžiuje vykstančių atvirųjų Prancūzijos teniso pirmenybių starte T.Atmane laimėjo pirmus du setus prieš Sebastianą Ofnerį (ATP-45) rezultatu 6:3, 6:4, tačiau trečiąjį pralaimėjo 6:7(2), o ketvirtajame atsilikdamas 1:4 absoliučiai prarado savitvardą ir tik per plauką nebuvo pašalintas iš korto.

Po eilinės klaidos 22-ejų prancūzas susikaupusį pyktį išliejo į tribūnas visa jėga paleisdamas kamuoliuką, o šis incidentas vos nesibaigė tikra tragedija – žaidimo įrankis kliudė žiūrovų tarpe sėdėjusią moterį.

Tiesa, daugelio nuostabai, bokštelio arbitras ir vyriausiasis teisėjas jaunojo tenisininko nenorėjo nubausti diskvalifikacija, nors to reikalavo S.Ofneris.

Galiausiai T.Atmane atsipirko tik įspėjimu už nesportišką elgesį, bet galėjo tęsti susitikimą.

Palyginimui, 2020-ųjų „US Open“ panašioje situacijoje atsidūręs Novakas Džokovičius kamuoliuką smūgiavo į linijos teisėją ir buvo diskvalifikuotas.

Nors kortų šeimininkas galėjo lengviau atsikvėpti ir dvikova netrukus buvo pratęsta, pergalės iškovoti Prancūzijos atstovui nepavyko – jis krito penkių setų kovoje 6:3, 6:4, 6:7(2), 2:6, 5:7.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas