Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 22

Karjerą baigęs Prancūzijos tenisininkas sulaukė baudos dėl manipuliavimo rezultatais

Teniso pasaulyje – dar vienas išaiškintas lažybų atvejis, į kurį šį kartą įsipainiojo profesionalaus tenisininko karjerą jau baigęs prancūzas Alexis Musialekas.
Alexis Musialekas
Alexis Musialekas / „Twitter“ nuotr.

Tarptautinė už skaidrumą tenise kovojanti organizacija šiomis dienomis pranešė, kad 35-erių A.Musialekas pripažintas kaltu pažeidus net 39 anti-korupcinės teniso programos punktus.

Atskleidžiama, kad Prancūzijos atstovas tarp 2016 ir 2018 metų buvo įsivėlęs į devynis iš anksto sutartus mačus. Savo susitikimų rezultatais manipuliavusiam tenisininkui už tai buvo skiriamas tam tikras finansinis atlygis, kartais ir pats A.Musialekas kreipdavosi į savo oponentus su prašymais nežaisti pilna jėga ir tokiu būdu užsidirbti.

Pats buvęs profesionalas visus kaltinimus neigė. Prancūzui galiausiai buvo uždrausta žaisti teniso turnyruose ar juos stebėti gyvai, negalima užsiimti ir treniravimo veikla. Jam taip pat reikės susimokėti 50 tūkstančių JAV dolerių baudą.

Praeityje A.Musialekas ATP vienetų reitinge buvo pakilęs iki 255-os vietos. Beveik visą savo karjerą tenisininkas žaidė „Futures“ lygmens turnyruose, o paskutinį oficialų mačą sužaidė praėjusių metų spalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas