Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 24

Karjeros turnyrą žaidžiantis A.Bublikas eliminavo dar vieną favoritą Halėje

Halėje (Vokietija) vykstančiame ATP 500 serijos turnyre „Terra Wortmann Open“ – dar vienas Kazachstano tenisininko Alexanderio Bubliko (ATP-48) blykstelėjimas.
Alexanderis Bublikas ir Alexanderis Zverevas
Alexanderis Bublikas ir Alexanderis Zverevas / „Scanpix“ nuotr.

Prieš savaitę 26-tąjį gimtadienį paminėjęs tenisininkas pirmenybių pusfinalyje sensacingai 6:3, 7:5 nugalėjo kortų šeimininką ir vieną iš favoritų Alexanderį Zverevą (ATP-22).

Iki šio turnyro Saša nė sykio savo karjeroje nebuvo pasiekęs net ATP 500 kategorijos pusfinalio, o dabar išsikovojo teisę pirmą kartą žaisti ir didžiajame finale.

Įspūdingą padavimą turintis kazachas pusfinalyje pirmaisiais bandymais smūgiavo fantastiškai – laimėjo net 94 proc. kamuoliukų (32 iš 34) ir iš viso atliko 14 ace'ų.

A.Bubliko trofėjų lentynoje kol kas vienintelis titulas, iškovotas ATP 250 serijos turnyre Monpeljė (Prancūzija) praėjusiais metais. Įdomu tai, kad finale jis kaip tik įveikė A.Zverevą, prieš kurį dabar yra laimėjęs 3 iš 4 tarpusavio susitikimų.

Neabejotinai geriausią karjeros turnyrą žaidžiantis Kazachstano atstovas šią savaitę taip pat jau įveikė ir tokius varžovus kaip Janas-Lennardas Struffas (ATP-21), Borna Čoričius (ATP-14) ar Jannikas Sinneris (ATP-9).

A.Bubliko varžovu finale bus rusas Andrejus Rubliovas (ATP-7). Jis užtikrintai 6:3, 6:4 nugalėjo Roberto Bautistą-Agutą (ATP-23) iš Ispanijos.

Septintoji pasaulio raketė šiemet ATP ture laimėjo visus keturis žaistus pusfinalius ir sekmadienį sieks antrojo titulo šiame sezone.

Pergalė finale A.Rubliovą įrašytų į teniso istoriją – jis taptų pirmuoju tenisininku, laimėjusiu bent po vieną ATP 500 serijos turnyrą ant kietos, grunto bei žolės dangos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas