Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 21

Kartą išgyventas košmaras pasikartojo – australė ir vėl patyrė sunkią traumą

Likimas talentingai tenisininkei Dariai Saville (WTA-55) yra tiesiog negailestingas – australė Tokijuje vykusiame WTA turnyre antrą kartą karjeroje patyrė vieną sunkiausių traumų sporte.
Daria Saville (kairėje) ir Naomi Osaka (dešinėje)
Daria Saville (kairėje) ir Naomi Osaka (dešinėje) / „Scanpix“ nuotr.

28-erių Australijos tenisininkei „Pan Pacific Open“ turnyras Tokijuje (Japonija) truko vos septynias minutes – pirmojo rato susitikime prieš vietinę heroję Naomi Osaką (WTA-48) ji ant žemės sukniubo antrajame geime, kuomet pajuto didelį skausmą kelio srityje.

D.Saville sušuko „mano kelis“, suprasdama, kad kažkas atsitiko ne taip. Po kurio laiko tik medicininio personalo padedama tenisininkė pakilo nuo dangos ir iš mačo pasitraukė, nedelsdama nuvykusi darytis išsamesnių tyrimų.

Deja, tačiau blogiausios prognozės pasitvirtino – australei plyšo kryžminiai kelio raiščiai. Tokio paties rimtumo traumą ji buvo patyrusi ir 2013 metais.

Pastaraisiais sezonais D.Saville taip pat turėjo rimtų problemų su Achilu ir rimtai svarstė baigti profesionalios tenisininkės karjerą.

Praleidusi ilgą laikotarpį be teniso ji sugrįžo su trenksmu – vien per šiuos metus būdama už pirmojo 600-tuko ribų pakilo net į 55-ąją poziciją. Geriausi sezono rezultatai užfiksuoti Indian Velse (aštuntfinalis), Majamyje (ketvirtfinalis), Vašingtone (pusfinalis) ir Granbyje (finalas).

„Aš vis dar negaliu patikėti, kas, po velniais, čia nutiko. Aš net nesu nuliūdusi, aš esu šokiruota“, – tviteryje rašė Saville.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas