Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Keiksmažodį žiūrovui pasiuntęs Kanados tenisininkas buvo diskvalifikuotas

Be olimpinio teniso turnyro Paryžiuje šią savaitę vyksta ir vienerios ATP 500 serijos pirmenybės Vašingtone, kuriose buvo užfiksuotas itin retas reiškinys – diskvalifikacija.
Denisas Šapovalovas
Denisas Šapovalovas / „Scanpix“ nuotr.

Situacijos nelaimėliu JAV sostinėje tapo kanadietis Denisas Šapovalovas (ATP-139), kuris atsilikinėdamas rezultatu 6:7(5), 6:6 (3-6) prieš kortų šeimininką Beną Sheltoną (ATP-14) buvo diskvalifikuotas iš dvikovos.

Pasak pranešimų, Kanados atstovas iš „Mubadala Citi DC Open“ pirmenybių ketvirtfinalio buvo pašalintas po to, kai bokštelio arbitras išgirdo D.Šapovalovą sakant necenzūrinį išsireiškimą vienam iš žiūrovų tribūnose.

Teisėjas Gregory Allensworthas iš karto įspėjo tenisininką, tačiau tuo viskas nesibaigė – į kortą buvo iškviestas vyriausiasis arbitras, kuris pagal įstatymo raidę privalėjo priimti sprendimą diskvalifikuoti kanadietį.

Su tuo sutikti nenorėjo tiek D.Šapovalovas, tiek ir B.Sheltonas, kuriam iki pergalės trūko vieno taško – pastarasis arbitrui siūlė atleisti nusižengusiam varžovui ir tiesiog tęsti susitikimą.

„Scanpix“ nuotr./Benas Sheltonas ir Denisas Šapovalovas
„Scanpix“ nuotr./Benas Sheltonas ir Denisas Šapovalovas

Kanadietis praras tiek Vašingtone uždirbtus ATP reitingo taškus (100), tiek ir piniginį prizą (daugiau nei 53 tūkst. JAV dolerių), tačiau šį sprendimą dar gali ginčyti.

25-erių tenisininkas tapo tik devintuoju žaidėju per visą teniso istoriją, kuris iš dvikovos buvo diskvalifikuotas bent du kartus.

Priminsime, kad 2017 metais Daviso taurėje įniršęs D.Šapovalovas kamuoliuką sviedė tiesiai bokštelio arbitrui į veidą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas