Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Keistų palyginimų sulaukusi Čekijos tenisininkė: „Nežaidžiu kaip vyras“

Dar vieną labai solidų „US Open“ turnyrą žaidžianti Čekijos tenisininkė Karolina Muchova (WTA-52) sulaukė keistų palyginimų dėl savo žaidimo stiliaus.
Karolina Muchova
Karolina Muchova / „Scanpix“ nuotr.

Legendinė JAV tenisininkė bei šiuo metu teniso ekspertės pareigas einanti Chris Evert komentuodama K.Muchovos žaidimą ESPN kanalui teigė, kad čekė savo žaidimo stiliumi nori žaisti kaip vyras.

Toks net 18 „Didžiojo kirčio“ titulų per savo karjerą iškovojusios amerikietės pareiškimas liko nesuprastas kitų WTA turo tenisininkių, o bene pirmoji išstojo Tuniso teniso žvaigždė Ons Jabeur.

„K.Muchova yra nuostabi ir talentinga žaidėja. Ji neturi būti vyrukas, kad turėtų gerą padavimą, gerą žaidimą prie tinklo ar puikiai judėtų po kortą. Ar galime vieną kartą nustoti su tais stereotipais dėl lyties?“, – piktinosi ji.

Spaudos konferencijoje apie šį C.Evert pasisakymą savo nuomone pasidalijo ir pati Čekijos teniso atstovė. Tiesa, ji neturėjo jokių priekaištų, o ir apskritai nebuvo pilnai susipažinusi su visa situacija.

„Aš nežaidžiu kaip vyras. Tikrai nemanau, kad taip žaidžiu. Iš tikrųjų nelabai žinau, ką dar galėčiau pasakyti. Nežinau, kas iki galo buvo pasakyta. Žinoma, kad įkvėpimo žaisti radau iš tokių tenisininkų kaip Rogeris Federeris ar Novakas Džokovičius. Man patinka sekti juos, tačiau ne, tikrai nežaidžiu tokio pat stiliaus kaip jie“, – sakė Muchova.

„Scanpix“ nuotr./Karolina Muchova
„Scanpix“ nuotr./Karolina Muchova

Netrukus C.Evert nusprendė atsiprašyti dėl tokio palyginimo ir teigė, kad turėjo atsakingiau parinkti žodžius savo mintims išsakyti.

Praėjusiais metais „US Open“ pusfinalį pasiekusi K.Muchova šiemet Niujorke jau nužygiavo iki ketvirtfinalio etapo, kur jos laukia brazilės Beatriz Haddad Maia (WTA-21) iššūkis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas