Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 24

Kelio pabaiga: tunisietei nusileidusi Caroline Wozniacki baigė tenisininkės karjerą

Buvusi pirmoji pasaulio raketė Caroline Wozniacki (WTA-36) sužaidė paskutinį karjeros mačą. 29-erių danė pralaimėjo prieš tunisietę Ons Jabeur (WTA-78) 5:7, 6:3, 5:7 ir pasitraukė iš „Australian Open“ turnyro, o po nesėkmės patvirtino baigianti 15 metų trukusią karjerą.
Caroline Wozniacki
Caroline Wozniacki / „Scanpix“ nuotr.

C.Wozniacki pirmajame sete pirmavo 3:0, bet iššvaistė pranašumą ir leido varžovei išsiveržti į priekį.

Atrodė, kad trečiajame sete scenarijus bus priešingas, kai 0:3 atsilikusi danė išlygino rezultatą (3:3), bet galiausiai Danijos tenisininkė pralaimėjo 12-ąjį geimą paduodama pati ir turėjo pripažinti varžovės iš Tuniso pranašumą.

„Buvo puiki kelionė, – po mačo apie savo ilgą ir turiningą karjerą sakė C.Wozniacki, nevengusi ir pajuokauti. – Labai tinkama, kad paskutiniame mače žaidžiau tris setus, kankinausi, o galiausiai karjerą užbaigiau klaida – ties šiais dalykais dirbau visą savo karjerą.

Ko gero, taip buvo lemta.“

Danė būtent Melburne, kur baigė karjerą, iškovojo vienintelį savo „Didžiojo kirčio“ turnyro trofėjų – tą ji padarė 2018-aisiais.

Per karjerą ji net 71 savaitę buvo WTA reitingo lydere, o visuose turnyruose susirinko beveik 25 mln. eurų vertų piniginių prizų.

2018-aisiais tenisininkei buvo nustatytas reumatoidinis artritas, lėmęs skausmą ir nepakeliamą deginimą po ilgesnių ir sunkesnių mačų.

Tiesa, pati C.Wozniacki tikino, jog tai nebuvo vienintelė jos karjeros pabaigos priežastis.

Danė ketina tęsti mokslus Harvardo verslo mokykloje, o taip pat daugiau laiko skirti mylimajam buvusiam NBA krepšininkui Davidui Lee, su kuriuo susituokė praėjusį birželį, tačiau vis dar neišvyko į medaus mėnesį.

„Kortuose išgyvenau neeilines patirtis, sutikau įspūdingus sirgalius ir turėjau didžiulę šeimos, ypač tėčio, treniravusio mane visus šiuos metus, paramą, – sakė C.Wozniacki. – Paprastai nesusigraudinu, bet iš teniso turėsiu puikius prisiminimus. Vis dėlto dabar atversiu naują puslapį – įdomu, kas manęs laukia.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas