Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ketvirtfinalį pasiekusi E.Svitolina nesutramdė emocijų: „Labai sunki diena ukrainiečiams“

Ukrainos teniso žvaigždė Elina Svitolina (WTA-21) tęsia pradėtą žygdarbį Vimbldono teniso pirmenybėse Londone, kuriose iškovojo bilietą į moterų vienetų varžybų aštuntfinalį.
Elina Svitolina
Elina Svitolina / „Scanpix“ nuotr.

Aštuntfinalio susitikime buvusi trečioji pasaulio raketė be didesnio vargo rezultatu 6:2, 6:1 sutriuškino kinę Xinyu Wang (WTA-42) bei trečią kartą karjeroje pateko į Vimbldono ketvirtfinalį.

29-erių ukrainietė į kortą žengė įsisegusi juodą kaspiną. Pirmadienį tenisininkės gimtojoje šalyje įvyko dar viena teroristinė Rusijos ataka, nuo kurios žuvo 27 ukrainiečiai ir daugiau kaip 100 buvo sužeista. Okupantai taikėsi į daugybę taikinių, tarp kurių ir vaikų ligoninė bei dar viena medicinos įstaiga.

Palietus skaudžią karo temą interviu metu po pergalės E.Svitolinai sunkiai sekėsi tramdyti susikaupusias emocijas.

„Iš mano pusės šiandien buvo labai geras pasirodymas, tačiau tai buvo labai sunki diena visiems Ukrainos žmonėms. Nebuvo lengva susikoncentruoti ties maču. Ryte perskaičius naujienas žengti į aikštelę buvo beprotiškai sunku, tačiau džiaugiuosi galėdama žaisti ir iškovoti pergalę. Ačiū jums visiems už palaikymą“, – kalbėjo garsių aplodismentų susilaukusi tenisininkė.

Vimbldono ketvirtfinalyje 29-erių ukrainietės lauks aukščiausią reitingą tarp visų likusių turnyro tenisininkų turinti Jelena Rybakina (WTA-4).

Vietą tarp aštuonių pajėgiausių turnyro žaidėjų pirmadienį užsitikrino ir latvė Jelena Ostapenko (WTA-14). Mūsų kaimynė užtikrintai 6:2, 6:3 sudorojo Juliją Putintsevą (WTA-35) iš Kazachstano.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus