Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kinijos tenisininkės košmaras – užfiksavo ilgiausią pralaimėjimų seriją istorijoje

Sinsinatyje (JAV) startavusiame „Cincinnati Open“ turnyre Kinijos tenisininkė Shuai Zheng (WTA-689) tapo labai nemalonaus antirekordo autore.
Shuai Zhang
Shuai Zhang / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Pirmajame moterų vienetų varžybų etape 35-erių kinė rezultatu 1:6, 4:6 nusileido Dianai Shnaider (WTA-689) ir WTA kategorijos turnyruose pralaimėjo jau 22-ąjį kartą iš eilės.

Ši nesėkmių serija – ilgiausia per visą teniso istoriją ATP ir WTA turnyruose. Iki šiol daugiausiai pralaimėjimų paeiliui (21) buvo patyręs amerikietis Vince'as Spadea, kuris nelaimėjo nuo 1999-ųjų spalio iki 2000-ųjų birželio.

S.Zhang pralaimėjimai prasidėjo dar 2023-iųjų vasarį ir tęsiasi iki šiol. Patyrusi tenisininkė netgi buvo padariusi pusės metų pertrauką nuo praėjusių metų rugpjūčio iki šių metų vasario, tačiau sugrįžusi toliau niekaip negali atsidaryti pergalių sąskaitos.

„Scanpix“ nuotr./Shuai Zhang (kairėje) ir Yue Yuan (dešinėje)
„Scanpix“ nuotr./Shuai Zhang (kairėje) ir Yue Yuan (dešinėje)

Kinijos atstovė praeityje WTA vienetų reitinge buvo pakilusi iki 22-os pozicijos, yra laimėjusi tris turnyrus, o „Australian Open“ (2016 m.) ir Vimbldono (2019 m.) pirmenybėse pasiekusi ketvirtfinalio etapą.

Dar skambesnių pergalių S.Zhang turi dvejetuose – antroji WTA dvejetų reitingo pozicija ir du „Didžiojo kirčio“ trofėjai Australijoje (2019 m.) ir JAV (2021 m.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas