Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 20

Kinijos teniso žvaigždė Peng Shuai išsižada kaltinimų: „Tai – nesusipratimas“

Pirmąjį interviu po teniso pasaulį sudrebinusių kaltinimų davusi buvusi geriausia dvejetų žaidėja Peng Shuai išsižadėjo savo žodžių.
Peng Shuai ir kaltiną Zhangą Gaoli seksualine prievarta
Peng Shuai ir Zhangas Gaoli / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

„Aš niekada nesakiau ir nerašiau, kad mane kažkas seksualiai užpuolė“, – kalbėdama su kiniškai rašančiu Singapūro laikraščiu „Lianhe Zaobao“, valdomu Singapūro vyriausybės, teigė 35-erių tenisininkė.

Tai pirmasis jos interviu po skandalo, kilusio spalio pabaigoje, kai P.Shuai savo „Weibo“ paskyroje (kinų feisbuke, – past.) detaliai apkaltino buvusį aukšto rango Kinijos komunistų partijos narį, šalies vicepremjerą Zhangą Gaoli seksualine prievarta.

Minėta žinutė gyvavo vos 20 minučių, kol buvo ištrinta, o „Weibo“ socialiniame tinkle įvesta griežta cenzūra – nebuvo įmanoma parašyti nieko su tenisininkės ir minėto politiko pavarde. Kurį laiką buvo cenzūruojamas netgi žodis wangqiu, reiškiantis tenisą.

„Kalbant apie „Weibo“, tai mano asmeninis privatumas... Įvyko labai daug nesusipratimų... Neturėtų būti neteisingų interpretacijų“, – dar sykį, kalbėdama su „Lianhe Zaobao“, savo kaltinimų išsižadėjo P.Shuai.

Po kilusio skandalo Kinijos teniso žvaigždė ilgą laiką buvo tiesiog dingusi. Susirūpinimą ir palaikymą jai reiškė Serena Williams, Naomi Osaka ir pasaulinė Moterų teniso asociacija (WTA).

WTA sureagavo ir į P.Shuai interviu „Lianhe Zaobao“ laikraščiui.

„Gera vėl girdėti P.Shuai viešumoje ir tikimės, kad jai viskas gerai. Tačiau pasikartosime – tokie pasirodymai nesušvelnina mūsų susirūpinimo dėl jos savijautos ir galimybės bendrauti be cenzūros. Mes ir toliau tvirtai reikalaujame pilno, sąžiningo ir skaidraus tyrimo dėl išsakytų kaltinimų seksualine prievarta“, – rašė WTA.

Trumpai gyvavusioje savo žinutėje „Weibo“ tinkle P.Shuai spalį rašė, kad su 40 metų vyresniu Zh.Gaoli ji turėjo romaną 2011-aisiais. Jie porą kartų permiegojo, kol vyriškis nutraukė santykius po paaukštinimo komunistų partijoje.

Tačiau 2018-aisiais, pasitraukęs ir didžiosios politikos, Zh.Gaoli pasikvietė teniso žvaigždę vakarienės ir po jos, P.Shuai teigimu, panaudojo seksualinę prievartą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas