Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 24

Kitoks sezono startas: R.Berankio nėra tarp „Australian Open“ atrankos dalyvių

Kiekvienais metais teniso sezonui startas yra duodamas tolimoje Australijoje, kurioje įvyksta ir vienas svarbiausių metų teniso renginių – „Australian Open“. Visgi šiemet geriausias šalies tenisininkas Ričardas Berankis (ATP-168) nusprendė žengti kitokiu keliu.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / Organizatorių nuotr.

Panašu, kad Lietuvos teniso rinktinės vedlys viltis sudalyvauti dar vienose atvirosiose Australijos teniso pirmenybėse nukelia jau į 2024-uosius.

Neseniai išleistame „Australian Open“ kvalifikacijos dalyvių sąraše Ričardo Berankio nematyti, nors lietuvio užimamas reitingas – 168 vieta pasaulyje – jam vietą atrankoje tikrai garantuotų.

Pats 32-ejų tenisininkas kol kas tokio savo sprendimo socialiniuose tinkluose neaiškino.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Ričardas Berankis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Ričardas Berankis

Pastaruosius tris sezonus Melburne Ričardas pasiekdavo antrąjį pagrindinių varžybų ratą. Tai bus tik antrasis kartas lietuvio karjeroje, kuomet metų pradžioje jis neatvyks į Australiją. Tiesa, 2017 metais ir aplinkybės buvo kitokios – tenisininkas negalėjo žaisti dėl traumos.

Pagal naujausius duomenis R.Berankis metus turėtų pradėti Portugalijoje, kur sausio 2-9 dienomis vyks „Challenger“ pirmenybės ant kietos dangos. Ten lietuvis bus aukščiausiai reitinguotas tenisininkas.

Po savaitės tame pačiame Oeirašo mieste pirmoji Lietuvos raketė turėtų sužaisti dar vieną turnyrą, o tuomet visas dėmesys bus sutelktas turnyrams gimtinėje.

Iš pradžių Ričardas su Lietuvos rinktine kausis Daviso taurėje prieš Pakistaną (vasario 4-5 d.), o iš karto po to įvyks ir „Challenger“ turnyras „Vitas Gerulaitis Cup“ Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas