Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 16

Korida Švedijoje: į varžybų finalą pateko du Ispanijos tenisininkai

Alberto Ramosas pateikė staigmeną ir nugalėjo 13 pasaulio raketę bei du sykius „SkiStar Swedish Open“ varžybų nugalėtoją Davidą Ferrerą. Jo varžovu taps dar vienas Ispanijos tenisininkas Fernando Verdasco, kuris nesunkiai nugalėjo portugalą Gustavo Eliasą.
Alberto Ramosas
Alberto Ramosas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

D.Ferreras „SkiStar Swedish Open“ turnyrą laimėjo 2007 ir 2012 m., tačiau šį kartą krito pusfinalyje rezultatu 5:7, 4:6. Ispanas šiame mače laimėjo vos 54 proc. savo pirmųjų padavimų bei 28 proc. antrųjų.

Tuo tarpu A.Ramosas pateko į savo antrą ATP turnyro finalą karjeroje. Paskutinį kartą jis finale rungtyniavo dar 2012-aisiais Maroke. Ispanas sieks savo pirmojo titulo.

Tai buvo pirmoji A.Ramoso pergalė prieš D.Ferrerą iš septynių bandymų.

F.Verdasco pusfinalyje iškovojo nesunkią pergalę prieš portugalą G.Eliasą 6:3, 6:1. Šiame mače ispanas laimėjo 77 proc. pirmųjų padavimų ir varžovą palaužė tris kartus.

Ispanas šį sezoną iškovojo titulą Bukarešte, todėl sieks antrojo sezono trofėjaus. Iš viso savo karjeroje 32 metų tenisininkas varžybų finaluose dalyvavo 20 kartų, o laimėjo 7.

Tarpusavyje A.Ramosas ir F.Verdasco yra susitikę keturis kartus, o tris pergales iškovojo 32 metų veteranas. Paskutinį kartą tenisininkai susitiko 2014-aisiais tame pačiame „SkiStar Swedish Open“ turnyre, o pergalę šventė F.Verdasco.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas