Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kovose dėl prizų – daugiau nei tūkstantis tenisininkų

Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje surengtais finalais pasibaigė interneto platformos ir turnyro organizatoriaus „Teniso namai“ tęstinis vasaros vienetų turnyras.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Augusto Četkausko nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Nugalėtojų taurėmis ir prizais šį kartą džiaugėsi net 26 skirtingų divizionų nugalėtojai, o iš viso įvairius apdovanojimus pelnė per 100 teniso mėgėjų. Skaitlingiausiame visų laikų „Teniso namų“ turnyre savo jėgas iš viso išbandė 1163 tenisininkai.

Vilniuje pajėgiausio Masters diviziono, kuriame gali varžytis ir profesionalūs tenisininkai, čempionu antrą kartą tapo Benas Majauskas, finale 6:2 3:6 6:4 įveikęs Algirdą Draugelį.

Čempionas šių metų vasarą dalyvavo ir Lietuvos teniso pirmenybėse, kuriose į priekį praleido tik Lietuvos vyrų teniso rinktinės narius Edą Butvilą ir Pijų Vaitiekūną bei JAV studijuojantį ir tenisą žaidžiantį Justą Trainauską. Antroje vietoje likęs A.Draugelis taip pat yra daugkartinis Lietuvos čempionatų dalyvis bei prizininkas.

Augusto Četkausko nuotr./Varžybų akimirka
Augusto Četkausko nuotr./Varžybų akimirka

Ne mažiau dramatiškai susiklostė ir Vilniaus Top diviziono finalas. Jame Skirmantas Kadžius 3:6 7:6 11:9 įveikė kelis kartus mačą vienu smūgiu savo naudai pabaigti galėjusį Paulių Lataką.

„Teniso namų“ vasaros vienetų turnyras vykstą jau šeštą sezoną iš eilės.

„Manau, kad atradome puikų balansą, mums pavyko sukurti varžybas, kuriose savęs vertų priešininkų gali atrasti visi teniso mėgėjai – ir tie, kurie kaunasi dėl medalių Lietuvos teniso čempionatuose, ir tie, kurių patirtis kortuose kol kas yra artima nuliui. Nuolat augantis dalyvių skaičius sufleruoja, kad tenisininkai vasaras mėgsta leisti aktyviai ar bent jau yra linkę derinti aktyvų ir pasyvesnį poilsį. Toks tęstinis turnyro formatas tam tinka idealiai“, – sako jau daugiau nei 7 tūkst. teniso mėgėjų vienijančios platformos vadovas Vytautas Bartulis.

Kitų Vilniaus divizionų čempionais tapo Aivaras Beinortas, Ernestas Skardinskas, Žygintas Narkus, Rokas Rudžinskas, Gintė Martinkėnė, Viltė Štreimikytė, Laura Volbekaitė, Augusta Močiulskytė ir Aistė Baltuonytė.

Pajėgiausių Kauno ir Klaipėdos divizionų čempionais atitinkamai tapo Antanas Gilaitis ir Povilas Lengvinas.

Kauno kortuose niekas neprilygo Mariui Stasiškiui, Remigijui Bunikiui, Mantui Pledui, Vaidai Grockytei, Evelinai Pangonienei ir Laurai Raubaitei.

Klaipėdos regione čempionų vardus iškovojo Paulius Dragūnas, Karolis Petkus, Ingrida Pečiulienė, Elena Agadzhanyan, Ieva Petrauskaitė ir Karolina Šveikauskaitė.

Per daugiau nei 15 veiklos metų „Teniso namai“ suorganizavo 275 turnyrus, kuriuose buvo sužaista 83 tūkst. susitikimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas