Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 05 11

Laiko nevilkins: Andy Murray naują trenerį tikisi rasti po „Roland Garros“

Prieš kelias dienas su trenere Amelie Mauresmo draugiškai atsisveikinęs Andy Murray rankų sudėjęs sėdėti ilgai neketina. Geriausias Didžiosios Britanijos tenisininkas BBC trečiadienį atskleidė, kad legendinės Prancūzijos tenisininkei alternatyvą ketina rasti dar iki Vimblodono čempionato.
Andy Murray
Andy Murray / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Andy Murray

A.Murray ir A.Mauresmo apie išsikyrimą paskelbė pirmadienį. Dviejų „Didžiojo kirčio“ turnyrų titulų savininkė trečiąją pasaulio raketę treniravo beveik dvejus metus.

Nuo 2014 metų balandžio mėnesio, kai prie geriausio Didžiosios Britanijos tenisininko komandos prisijungė A.Mauresmo, A.Murray laimėjo septynis titulus, įskaitant ir pirmus du ant grunto Miunchene bei Madride (2014 metais). Vis dėlto trečiajai pasaulio raketei nepavyko papildyti dviejų „Didžiojo kirčio“ turnyrų trofėjų kolekcijos.

Tiek A.Murray, tiek A.Mauresmo tikino, jog skirtingais keliais pasuko draugiškai, o šį išsiskyrimą daugiausia lėmė prancūzės asmeninis gyvenimas. 36-erių metų moteris pabrėžė, jog jaudinasi, kad skiria per mažai laiko rugpjūčio mėnesį gimusiam sūnui.

Nors apie tai geriausias Didžiosios Britanijos paskelbė pirmadienį, ilgai be trenerio užsibūti jis neketina. Trečioji pasaulio raketė trečiadienį BBC atskleidė, kad naują trenerį ketina rasti jau po Atvirojo Prancūzijos čempionato.

„Po Atvirojo Prancūzijos čempionato turėsiu laisvą savaitę, tad gali būti, jog turnyre „Queens“ klube išmėginsiu naują trenerį, – kalbėjo A.Murray. – Nesiruošiu užmegzti ilgalaikių santykių su treneriu prieš tai jo nepatikrinęs.“

A.Murray su trenere išsiskyre prieš pat antrąjį metų „Didžiojo kirčio“ turnyrą Paryžiuje, kuris simboliškai vaizduos įtemptos 28-erių metų brito vasaros pradžią.

Pranešama, kad kol kas geriausias Didžiosios Britanijos tenisininkas dirba su Jamie Delgado, kuris trenerio vairą iš A.Mauresmo perėmė praeitą savaitę vykusiame „Mutua Madrid Open“ turnyre, kuriame A.Murray pasiekė finalą.

Didžiosios Britanijos Daviso taurės rinktinės treneris Leonas Smithas taip pat atvyko į Romą, kur padės J.Delgado, kol A.Murray ras A.Mauresmo alternatyvą.

Pats A.Murray po šio žingsnio pripažino, kad išsiskyrimui įtakos turėti galėjo ir nepadidėjusi „Duidžiojo kirčio“ turnyrų kolekcija.

„Atvykus A.Mauresmo mano rezultatai pagerėjo, – spaudos konferencijoje Romoje kalbėjo A.Murray, – Praleistas laikas drauge buvo išties malonus. Tiesiog liūdna, kad man nepavyko laimėti nė vieno „Didžiojo kirčio“ turnyro, o to mes norėjome abu.“

„Scanpix“ nuotr./Andy Murray ir Ivanas Lendlas
„Scanpix“ nuotr./Andy Murray ir Ivanas Lendlas

Tiesa, nors dėl naujojo trenerio trečioji pasaulio raketė dar nėra apisprendus, A.Murray iškart po išsiskyrimo pasiuntė įdomią užuominą, jog norėtų vėl dirbti su legendiniu Čekijos tenisininku Ivanu Lendlu, kuris pastarąjį treniravo 2011-2014 metų laikotarpyje.

„Man be galo patiko dirbti su Ivanu, su juo pasiekiau daug gerų rezultatų, – teigė A.Murray. – Norėčiau ir vėl sugrįžti į tuos laikus, tačiau treneriams dažnai nepatinka ir vėl dirbti su buvusiais auklėtiniais.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas