Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 27

Laverio taurė – prieš likusį pasaulį dominavusių europiečių rankose

Europos tenisininkų rinktinė ir vėl triumfavo prieš žaidėjus iš likusio pasaulio ketvirtą kartą surengtose „Laver Cup“ varžybose.
Europos tenisininkų rinktinė
Europos tenisininkų rinktinė / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Europiečiai varžovus iš kitų žemynų Bostone sutriuškino net 14:1.

„Laver Cup“ turnyre, kuris pirmą kartą surengtas 2017 m., susitinka po šešis tenisininkus iš Europos ir viso likusio pasaulio, kurie atrenkami pagal ATP reitingą.

Kasdien tenisininkai sužaidžia po tris vienetų ir vieną dvejetų mačą. Penktadienį, pirmąją dieną, pergalė yra verta 1 taško, antrąją dieną, šeštadienį, – 2 taškų, o trečiąją, sekmadienį, – 3 taškų. Tiesa, šįkart pirmadienio mačų nė neprireikė, nes europiečiai užsitikrino pergalę dar sekmadienį.

Lemiamus taškus Europos komandai išplėšė vokiečio Alexanderio Zverevo ir ruso Andrejaus Rubliovo duetas, kuris dvejetų mače 6:2, 6:7(4), 10:3 įveikė amerikietį Reilly Opelką ir kanadietį Denisą Shapovalovą.

Tai lėmė ketvirtą europiečių iškovotą Laverio taurę. Mūsų žemyno komanda laimėjo ir 2017-aisiais Prahoje, 2018-aisiais Čikagoje bei 2019-aisiais Ženevoje. Pernai turnyras nevyko dėl COVID-19 pandemijos.

Šį kartą Europai atstovavo rusas Danilas Medvedevas (ATP-2), graikas Stefanos Tsitsipas (ATP-3), A.Zverevas (ATP-4), A.Rubliovas (ATP-5), italas Matteo Berrettini (ATP-7) ir norvegas Casperas Ruudas (ATP-10).

Likusio pasaulio rinktinėje žaidė kanadiečiai Felixas Augeris-Aliassime'as (ATP-11) ir D.Shapovalovas (ATP-13), argentinietis Diego Schwartzmanas (ATP-15), amerikiečiai R.Opelna (ATP-19 ir Johnas Isneris (ATP-21) bei australas Nickas Kyrgiosas (ATP-96).

Kitąmet geriausi planetos tenisininkai dėl Laverio taurės susigrums Londone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant