Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 09

Legenda traukiasi: Serena Williams jau netrukus baigs tenisininkės karjerą

Absoliuti JAV teniso legenda ir viena geriausių visų laikų tenisininkių Serena Williams jau netrukus pakabins sportinius batelius ant vinies ir pasitrauks iš teniso.
Serena Williams
Serena Williams / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

40-metė sportininkė antradienį savo instagrame pasidalijo būsimo „Vogue“ žurnalo rugsėjo mėnesio viršeliu, ant kurio puikuosis būtent pati Serena. Tenisininkė savo prierašu prie nuotraukos aiškiai pirmą kartą indikuoja, kad jau netrukus baigs profesionalios tenisininkės karjerą.

„Vogue. Rugsėjo mėnesio viršelis. Gyvenime ateina laikas, kuomet mes nusprendžiame sukti kita kryptimi. Ši akimirka yra ypatingai sunki dėl to, kad tą dalyką taip myli. O dievulėliau, kaip aš mėgaujuosi tenisu. Mano laikrodis tiksi. Turiu susitelkti ties buvimu mama, savo dvasiniais tiksliais ir pagaliau atrandant kitą, bet tokią pat įdomią Sereną. Aš mėgausiuosi artimiausiomis savaitėmis“, – rašė ji.

Šiuo metu amerikietė varžosi WTA turnyre Toronte, kuriame pirmadienį įveikė pirmąją oponentę ir žengė į antrą etapą. Kitą savaitę tenisininkė turėtų žaisti Sinsinatyje, o neabejojama, kad karjerą ji užbaigs „US Open“ turnyre, kurį laimėjo penkis sykius.

Iš viso Serenos Williams sąskaitoje net 23 „Didžiojo kirčio“ trofėjai, o pagal šį rodiklį teniso rekordų knygose ji nusileidžia tik Margaret Court, turinčiai vienu daugiau.

Paskutinį „Grand Slam“ turnyrą JAV teniso atstovė laimėjo 2017 metų pradžioje Australijoje jau būdama nėščia, o rugsėjį kartu su vyru Alexiu Ohanianu sulaukė pirmagimės Alexis Olympios.

„Scanpix“ nuotr./Serena Williams su vyru Alexiu ir dukra Alexis Olympia
„Scanpix“ nuotr./Serena Williams su vyru Alexiu ir dukra Alexis Olympia

Būdama mama Serena neatsisakė svajonės tapti tituluočiausia tenisininke šio žaidimo istorijoje, tačiau laikas nenumaldomai seko – sugrįžusi amerikietė pasiekė keturis „Didžiojo kirčio“ finalus, bet visus juos pralaimėjo, o pastaraisiais sezonais prisidėjo ir traumos.

Iki pastarojo Vimbldono turnyro rugsėjį 41-ąjį gimtadienį švęsianti tenisininkė nerungtyniavo lygiai metus – jau šiuo laikotarpiu pasigirdo kalbos, kad legenda daugiau nebepaims raketės į rankas, tačiau Serena sugrįžo tinkamai atsisveikinti su mylimu sportu.

Per net 27 metus trukusią profesionalės karjerą S.Williams laimėjo net 73 titulus (penktas rezultatas istorijoje tarp moterų) ir vien iš laimėjimų turnyruose uždirbo daugiau nei 94 mln. JAV dolerių (pirmas rezultatas istorijoje tarp moterų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas