Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 19

Legendinis Rusijos tenisininkas: Marijos Šarapovos skandale bus įsivėlusi klaida

Prie rusiško solidarumo judėjimo, neva šalies sportininkai dopingą vartojo netyčia, prisijungė ir legendinis Rusijos tenisininkas Maratas Safinas. Anot kadaise pirmą vietą ATP reitinge užėmusio atleto, Marijos Šarapovos meldoniumo skandalo byloje turėtų slėptis kažkokia techninė klaida.
Maratas Safinas
Maratas Safinas / „Scanpix“ nuotr.

„Tikiu, kad Marija yra profenionalė, kurios komandoje dirba tik puikiai savo amatą išmanantys žmonės, – „Tennis World USA“ dienraščiui atskleidė M.Safinas. – Manau, jog šitoje meldoniumo situacijoje bus įsivėlusi kažkokia techninė klaida.“

Vien per 2016 m. atlikti dopingo testai 172 kartus parodė teigiamą rezultatą. Dauguma pagautųjų buvo kilę iš Rusijos. Tačiau praeitą savaitę Pasaulinė antidopingo agentūra (WADA) atskleidė, kad kol kas trūksta duomenų, per kiek laiko meldoniumas pasišalina iš organizmo.

Šie žodžiai rusams buvo tarsi gelbėjimosi lynas.

WADA teigimu, laikina diskvalifikacija sportininkams gali būti atidėta, o gal netgi visai panaikinta, jei bus įrodyta, kad šį neleistiną preparatą atletai paskutinį kartą vartojo dar iki 2016 m. sausio 1 d., t.y. iki meldoniumo įtraukimo į juodąjį sąrašą.

Nors Tarptautinės teniso federacija ir WADA teigia, jog M.Šarapova iki naujų taisyklių įsigaliojimo buvo perspėta net penkis kartus, pati Rusijos tenisininkė rėžė, kad sulaukė tik vieno tokio laiško, o ir tą vienintelį netyčia praleido.

M.Safinas atskleidė, jog šiomis tautietės kalbomis tiki ir, jo nuomone, pati tenisininkė nebuvo tinkamai įspėta apie pasikeitusias taisykles.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Maratas Safinas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Maratas Safinas

„Manau, kad jos niekas tinkamai neįspėjo. Tai turi būti kažkokio pobūdžio techninė klaida. Reikia daug laiko, kad meldoniumas pasišalintų iš organizmo, maždaug trijų mėnesių, – apie preparatą įtartinai daug žinių turėjo M.Safinas. – Meldoniumas galėjo paprasčiausiai užsilaikyti sportininkų organizmuose. Tarkim, galbūt jie preparatą vartojo spalio ar lapkričio mėnesį, ir meldoniumas nespėjo pasišalinti. Labai daug priklauso nuo sportininkų organizmų.“

Primename, jog M.Šarapova kovo mėnesio pradžioje pati prisipažino apie teigiamą rezultatą parodžiusį dopingo testą, o ITF antradienį 29-ąjį gimtadienį švenčiančią tenisininkę nuo kovo 12 dienos laikinai diskvalifikavo iš visų profesionalų turnyrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas