Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lenkė net N.Džokovičių: titulo neapgynęs prancūzas paliks pirmą ATP 100-tuką

Naujojoje Zelandijoje vykstančiame ATP 250 serijos turnyre „ASB Classic“ nutrūko įspūdinga prancūzo Richardo Gasquet (ATP-76) serija.
Richardas Gasquet
Richardas Gasquet / „Scanpix“ nuotr.

37-erių Prancūzijos teniso veteranas pirmajame turnyro etape 3:6, 4:6 nusileido beveik 18 metų jaunesniam tautiečiui Arthurui Filsui (ATP-35) ir naujame ATP reitinge pirmadienį paliks pajėgiausių planetos tenisininkų pirmąjį šimtuką.

Tarp šimto geriausių planetos tenisininkų R.Gasquet išsilaikė net 956 savaites iš eilės, o tai yra daugiausiai tarp visų aktyvių ATP turo žaidėjų, įskaitant ir patį Novaką Džokovičių (ATP-1), kuris šiame sąraše rikiuojasi antras.

Paskutinį kartą savo karjeroje prancūzas už Top 100 ribos buvo 2005-ųjų balandį. Įdomu tai, kad tuomet jį įveikusiam A.Filsui buvo vos aštuoni mėnesiai.

Per profesionalo karjerą ATP ture R.Gasquet iš viso iškovojo 602 pergales, sudalyvavo 33 finaluose, iš kurių 16 laimėjo.

Tiesa, apie karjeros pabaigą patyręs tenisininkas kol kas negalvoja – kitu tenisininko turnyru bus „Australian Open“ pirmenybės, kuriose jo lauks vienas favoritų Carlosas Alcarazas (ATP-2).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas