Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 23

Lenkija turi ne tik I.Swiatek – antroji šalies raketė sensacingai pateko į ketvirtfinalį

Lenkijos tenisas ir toliau išgyvena aukso amžių. Nepaisant to, kad turnyrą paliko dvi ryškiausios šalies teniso žvaigždės Iga Swiatek (WTA-1) ir Hubertas Hurkačas (ATP-10), į „Australian Open“ ketvirtfinalį sensacingai prasmuko mažiau žinoma Magda Linette (WTA-45).
Magda Linette
Magda Linette / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vasario mėnesį 31-ąjį gimtadienį švęsianti lenkė pirmadienį aštuntfinalyje netikėtai 7:6(3), 6:4 eliminavo Caroline Garcia (WTA-4), kuri buvo laikoma viena pagrindinių pretendenčių kovoti dėl trofėjaus Melburne.

Lenkijos teniso atstovei tai jau 30-asis kartas „Didžiojo kirčio“ varžybose. Iki pirmenybių Australijoje ji toliausiai buvo nukeliavusi iki trečiojo rato, tačiau ten suklupusi visus šešis sykius.

Prieš keletą dienų M.Linette šį prakeiksmą nutraukė įveikdama Jekateriną Aleksandrovą (WTA-18), o dabar tėškė antausį ir ketvirtai planetos raketei, kuri laimėjo baigiamąjį WTA sezono turnyrą 2022 m.

Pirmajame sete mūsų kaimynė turėjo išsikapanoti iš dvigubo break'o deficito (0:3*), taip ir iš *3:5.

Lenkijos tenisininkei tai ketvirtoji karjeros pergalė prieš oponentę iš pirmojo 10-tuko – visos jos buvo pasiektos būtent „Didžiojo kirčio“ turnyruose, o triskart buvo nugalėtos TOP5 priklausančios varžovės.

Ketvirtfinalyje lenkės lauks tikrą atgimimą Melburne išgyvenanti Karolina Pliškova (WTA-31). Buvusi pirmoji planetos raketė net 6:0, 6:4 nepasigailėjo kinės Shuai Zhang (WTA-22) ir vis dar nėra pralaimėjusi nė vieno seto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas