Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 17

Lietumi ir konfliktais su teisėju pažymėtame mače – H.Rune antausis N.Džokovičiui

Danijos teniso supertalentas Holgeris Rune (ATP-7) toliau įrodinėja savo vertę kaudamasis prieš pasaulio geriausius – Romoje vykstančiame „Internazionali BNL d'Italia“ turnyre po jaunuolio kojomis krito ir pirmoji pasaulio raketė.
Arbitras Mohamedas Lahyani ir Danijos tenisininkas Holgeris Rune
Arbitras Mohamedas Lahyani ir Danijos tenisininkas Holgeris Rune / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Permainingame trijų setų trileryje neseniai 20-tąjį gimtadienį paminėjęs H.Rune 6:2, 4:6, 6:4 iš turnyro eliminavo titulą gynusį Novaką Džokovičių (ATP-1).

Autoritetų nepaisantis danas savo geriausią tenisą demonstruoja būtent žaisdamas prieš elitinius varžovus – Serbijos teniso titaną jis įveikė antrą kartą paeiliui.

Praėjusių metų pabaigoje jaunuolis Nolę įveikė Paryžiaus „Masters“ pirmenybėse ant kietos dangos ir pirmą kartą karjeroje iškovojo šios kategorijos trofėjų, o dabar serbas buvo patiestas ir ant grunto.

Dominuojančiu stiliumi pirmą susitikimo setą laimėjęs H.Rune kiek prarado koncentraciją antrojoje partijoje.

Iš pradžių tenisininką iš vėžių išmušė kontroversiška situacija su bokštelio arbitru Mohamedu Lahyani. Atsilikdamas 2:3, bet šeštajame geime paduodant pirmaudamas 40:30 jis sustabdė tašką, nes buvo įsitikinęs, jog kamuoliukas skriejo į užribį.

Kadangi Romoje nėra naudojamas elektroninis žymių patikrinimas, teisėjas iš Švedijos nuskubėjo patikrinti, kur leidosi kamuoliukas ir dano nuostabai priėmė nepalankų sprendimą – linija buvo paliesta.

„Žmogau, tu esi absoliutus juokdarys. Ar tu lieki nubaustas, jei padarai klaidą? Nes kai esame nubaudžiame mes, tai turime už tai susimokėti. Visuomet teisėjai kalti, kad aš visiems atrodau kaip tikras blogiukas“, – į savo komandą kreipėsi įniršęs Rune.

Septintoji pasaulio raketė netrukus pralaimėjo savo padavimus, o deficitas žaibiškai tapo 2:5. Nors jam pavyko skirtumą sušvelninti iki 4:5, pirmieji du 10-tojo geimo taškai paduodant buvo pralaimėti, o tuomet Romą ir vėl užklupo lietus, dėl kurio dvikova buvo sustabdyta.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lietus Romos „Masters“ teniso turnyre
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lietus Romos „Masters“ teniso turnyre

Prabėgus maždaug valandai tenisininkams buvo leista pratęsti susitikimą, kuris jau netrukus persikėlė į trečią setą, kadangi N.Džokovičius dviem greitais taškais uždarė antrąją partiją.

Visgi lemiamame sete žaidimo kontrolę į savo rankas ir vėl perėmė kiek nurimęs H.Rune, kuris rungtyniavo užtikrintai bei sulaukė daug dovanėlių iš oponento.

Galiausiai savitvardą prarado ir serbas, kuris pažėrė priekaištų arbitrui dėl jam skirto įspėjimo dėl laiko vilkinimo.

Į vyrų vienetų varžybų pusfinalį patekusio H.Rune oponentas paaiškės kiek vėliau – juo taps norvegas Casperas Ruudas (ATP-4) arba argentinietis Francisco Cerundolo (ATP-31).

Net 820 taškų po šios savaitės prarasiantis N.Džokovičius ATP reitingo sostą užleis Carlosui Alcarazui (ATP-2), o serbą sėkmingo pasirodymo turnyre atveju pralenks ir Daniilas Medvedevas (ATP-3).

Nolė jau netrukus startuosiančias „Roland Garros“ pirmenybes pasitiks tikrai negeriausiomis nuotaikomis – ant grunto jis laimėjo 5 sykius iš 8 ir nepasiekė nė vieno pusfinalio iš trijų žaistų turnyrų.

Beje, Italijos sostinėje pirmą kartą net nuo 2004-ųjų finale nebus nei Rafaelio Nadalio, nei N.Džokovičiaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas