Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 19

Lietuvių siaubu tampantis prancūzas iš „Challenger“ Vilniuje eliminavo ir E.Butvilą

Pirmą kartą Lietuvoje suorganizuotame „Challenger“ serijos turnyre „Vilnius Open by kevin.“ šeimininkų tenisininkų vienetų varžybose skaičius po trečiosios dienos sumažėjo iki vieno.
Edas Butvilas
Edas Butvilas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Aštuntfinalyje savo pasirodymą baigė vienas ryškiausių šalies teniso talentų Edas Butvilas (ATP-1579). 18-metis tenisininkas 0:6, 6:7(6) turėjo pripažinti prancūzo Antoine'o Escoffier (ATP-214) pranašumą.

Pastarasis antrajame mače paeiliui sutiko lietuvį – pirmajame rate jis negailestingai 6:1, 6:3 sutriuškino Vilių Gaubą.

Pirmąjį aštuntfinalio mūšio setą iš savo atminties kuo greičiau ištrinti norės ir E.Butvilas – jaunuolis nelaimėjo nė vieno geimo, apskritai laimėjo tik šešis taškus paduodant (0/8 antrieji padavimai), o priimant – viso labo tris.

Visgi lietuvis jau šiame turnyre spėjo pademonstruoti, kad turi tvirtą charakterį ir iš kovos nesitraukia – pirmajame rate Edas panaikino seto deficitą prieš šveicarą Johaną Niklesą ir galiausiai iškovojo pergalę.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Edas Butvilas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Edas Butvilas

Nors antroje žaidimo partijoje E.Butvilas stipriai pagerino savo padavimus, kabintis į oponento padavimų serijas buvo beveik neįmanoma, o tenisininkų laukė pratęsimas.

Jame kortų šeimininkas išsaugojo net tris match point'us atsilikdamas 3:6, dar vienas buvo išsaugotas 10-ajame geime paduodant (4:5), tačiau išplėšti lemiamo seto nepavyko – pirmasis karjeros „Challenger“ turnyras Edui baigėsi aštuntfinalyje.

730 eurų piniginį prizą už patekimą į antrą ratą iškovojęs „Didžiojo kirčio“ jaunių dvejetų turnyrų čempionas savo taškų kraitį papildė net 7 ATP reitingo taškais, kurie turėtų priartinti tenisininką prie pirmojo tūkstantuko.

Aštuntą skirstymą turintis A.Escoffier ketvirtfinalyje žais prieš ukrainietį Iliją Marčenką (ATP-377) arba norvegą Viktorą Durasovičių (ATP-393).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas