Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 21

Londone – C.Alcarazo išsigelbėjimas ir nutrūkusi A.Murray pergalių serija

Antroji pasaulio ir pirmoji „Cinch Championships“ pirmenybių raketė Carlosas Alcarazas (ATP-2) buvo labai arti sensacingo pralaimėjimo jau pirmajame etape.
Carlosas Alcarazas
Carlosas Alcarazas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kol kas dar labai nedaug patirties ant žolės dangos turintis C.Alcarazas pirmajame Londone vykstančio ATP 500 turnyro etape tik po dramatiškos kovos 4:6, 7:5, 7:6(3) palaužė Arthurą Rinderknechą (ATP-83) iš Prancūzijos.

20-mečiui ispanui tai buvo vos trečiasis oficialus turnyras ant žolės karjeroje ir pirmasis neskaitant Vimbldono. Trečiajame atkaklaus mūšio sete favoritas turėjo panaikinti break'o deficitą (0:2), tačiau tai padaręs galiausiai iškovojo bilietą į antrą varžybų ratą.

„Pradžioje man buvo labai sunku pritaikyti savo žaidimą prie žolės dangos. Niekuomet nežaidžiau ant šio paviršiaus išskyrus Vimbldoną, todėl labai norėjau atvykti į šią nuostabią vietą, į kurią žiūrėdavau tik per televizorių. Mėgavausi kiekviena žaidimo sekunde, o kortas ir žiūrovai buvo nuostabūs“, – įspūdžiais dalijosi Ispanijos superžvaigždė.

C.Alcarazui tai buvo devintasis kartas karjeroje, kuomet lemiamo seto metu jam teko žaisti tiebreak'ą. Visgi su įtampa jaunuoliui kol kas sekasi tvarkytis puikiai – pralaimėtas vos vienas toks pratęsimas.

Jei antroji pasaulio raketė šią savaitę laimės turnyrą Londone, jis ATP reitinge aplenks Novaką Džokovičių ir sugrįš į pirmą poziciją.

Tokios pat sėkmės pirmajame etape nesulaukė ir sirgalių numylėtinis Andy Murray (ATP-38). Britas antradienį 3:6, 1:6 nesurado priešnuodžių prieš Australijos tenisininką Alexą De Minaurą (ATP-18).

Buvusi pirmoji pasaulio raketė į Londoną atvyko iškovojęs net 10 pergalių paeiliui ant žolės „Challenger“ ture, bet žaidimas trečią savaitę iš eilės 36-erių veteranui buvo kiek per sunki užduotis.

Šis pralaimėjimas reiškia, kad A.Murray nepavyks įsisprausti tarp 32 skirstytų tenisininkų Vimbldone, taigi jau pirmajame rate britui gali tekti kovoti su pačiais geriausiais planetos žaidėjais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas