Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 01 25

M.Berrettini kuria istoriją – tapo pirmu italu „Australian Open“ pusfinalyje

Matteo Berrettini (ATP-7) Italijos teniso istorijos metraščius papildė nauju įrašu. 25-erių tenisininkas iš Romos tapo pirmuoju italu, patekusiu į „Australian Open“ turnyro pusfinalį.
Matteo Berrettini
Matteo Berrettini / „Scanpix“/AP nuotr.

Septintoji planetos ir pirmoji Italijos raketė dramatiškame ketvirtfinalyje 6:4, 6:4, 3:6, 3:6, 6:2 įveikė prancūzą Gaelį Monfilsą (ATP-20).

Dvikova užtruko 3 valandas ir 49 minutes bei baigėsi gerokai po vidurnakčio Melburno laiku.

„Australian Open“ varžybose iki šių metų M.Berrettini toliausiai buvo žengęs iki aštuntfinalio. Tiesa, tai jau ne pirmas kartas, kai jis žais „Didžiojo kirčio“ turnyro pusfinalyje – 2019 m. „US Open“ pirmenybėse italas pusfinalyje suklupo prieš Rafaelį Nadalį, o pernai Vimbldono finale nusileido Novakui Džokovičiui, prieš tai pusfinalyje parklupdęs lenką Hubertą Hurkaczą.

Šį kartą pusfinalyje M.Berrettini vėl žais su Rafaeliu Nadaliu (ATP-5), kuris taip pat penkių setų kovoje įveikė kanadietį Denisą Shapovalovą (ATP-14).

„Jaučiuosi neįtikėtinai. Esu labai laimingas. Tai buvo puiki ir emocinga kova prieš Gaelį. Maniau, kad pričiupau jį trečiajame sete, bet tada galiausiai atsidūriau penktajame. Tačiau sunkiai koviau ir atidaviau viską, tad dabar esu laimingas ten, kur esu“, – po sekinančios pergalės kalbėjo M.Berrettini.

Įdomu tai, kad trečiadienį į „Australian Open“ pusfinalį galės prasibrauti ir kitas italas Jannikas Sinneris (ATP-10), žaisiantis prieš graiką Stefanos Tsitsipą (ATP-4).

Kitame likusiame ketvirtfinalyje kanadietis Felixas Augeris-Alliasime'as (ATP-9) mes iššūkį rusui Danilui Medvedevui (ATP-2).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas