Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 24

M.Šarapova pasiruošusi sudrebinti Niujorką: „Mano aistra tenisui niekad nebuvo tokia didelė“

Buvusi pirmoji pasaulio raketė Marija Šarapova prieš nenumaldomai artėjantį „US Open“ čempionatą atskleidė, kad jos aistra tenisui dar niekad nėra buvusi tokia didelė.
Marija Šarapova
Marija Šarapova / „Scanpix“ nuotr.

Rusijos tenisininkei „US Open“ čempionatas bus pirmasis „Didžiojo kirčio“ serijos turnyras po 15-a mėnesių trukusios diskvalifikacijos dėl dopingo vartojimo. Niujorke M.Šarapova varžysis kaip vardinį kvietimą gavusi tenisininkė.

15-a mėnesių be teniso M.Šarapova buvo priversta praleisti dėl to, jog „Australian Open“ čempionato metu jos kraujyje buvo rasta draudžiamo preparato meldoniumo, gerinančio širdies ir kraujotakos veiklą. Pati tenisininkė teisinosi, kad preparatą vartojo kelerius metus ir nepastebėjo, kad jis nuo sausio 1 dienos buvo įtrauktas į juodąjį sąrašą.

„Nors pastarieji dveji metai buvo daug sunkesni nei tikėjaus, mano aistra tenisui niekur nedingo. Anaiptol, ji tik sustiprėjo“, – tvirtino M.Šarapova.

Rusijos tenisininkė, WTA reitinge užimanti 148-ą vietą, į didįjį tenisą sugrįžo šį balandį Štutgarte, kur pasiekė pusfinalį. Stambiausiuose turnyruose M.Šarapova šiemet žaidžia vardinių kvietimų dėka, kas sukėlė kitų kelių žaidėjų pasipiktinimą.

„Aš žinau, ką apie mane kalbėjo kolegės. Nemanau, kad yra įmanoma praleisti tokius dalykus pro akis, jei esi žmogus.“

Nors žinojo, kad greičiausiai susidurs su kai kurių tenisininkių ir tenisininkų kritika, JAV teniso asociacija (USTA) savo pasirinkimą skirti M.Šarapovai vardinį kvietimą argumentavo paprastai.

„Jos diskvalifikacija baigėsi, tad nesusidūrėme nė su viena priežastimi jai neskirti vardini kvietimo.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas