Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 24

Marija Šarapova: „Niekada neatsisakysiu Rusijos pilietybės“

Marija Šarapova gimtąją Rusiją paliko būdama vos 7-erių metų. Dabartinė antra pasaulio raketė išvyko į Jungtines Amerikos Valstijas, kur ir prasidėjo pirmieji žingsniai link svaiginančios karjeros. Nepaisant to, kad tikraisiais namais jai tapo Florida, Rusijos tenisininkė sako niekada neišsižadėsianti savo šaknų.
Marija Šarapova
Marija Šarapova / „Scanpix“ nuotr.

Kartais net sunku suprasti, kad penkiskart „Didžiojo kirčio“ turnyrų nugalėtoja M.Šarapova – rusė. Tai tampa aišku tik tada, kai sportininkė pradeda kalbėti savo gimtąja kalba. Amerikoje M.Šarapova pasiekė viską, ką turi dabar – 32 milijonus dolerių, laimėtus turnyruose, savo verslą ir vaikiną, taip pat tenisininką Grigorą Dimitrovą. Tačiau kai kalba pakrypsta apie tai, kad galbūt tenisininkei reikėtų rusišką pasą iškeisti į amerikietišką, M.Šarapova tampa kategoriška. „Jei būčiau norėjusi tai padaryti, būčiau padariusi. Tačiau aš niekada net nekėliau šio klausimo“, – sako viena geriausių pasaulio tenisininkių.

Nors ir negyvena Rusijoje, M.Šarapova nuo gimtosios šalies neatitolsta. Ji atstovauja Rusijos rinktinei Federacijų taurėje, o Sočio žiemos olimpiadoje buvo deglo nešėja. Pasak pačios tenisininkės, ji vis dar yra Rusijos dalis. „Tai priklauso nuo šeimos, nuo turtingos kultūros. Aš žvelgiu į praeitį ir suprantu, kad būtent vaikystės patirtis mane suformavo tokia asmenybe, kokia esu dabar. Galbūt nebūtinai pati šalis, bet žmonės, jų mentalitetas ir tai, kad jie niekada nepasiduoda“, – tikina tenisininkė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas