Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 02

Marija Šarapova užtikrintai žengė į „US Open“ aštuntfinalį

Rusijos tenisininkė Marija Šarapova užtikrintai pasiekė „US Open“ čempionato antrą savaitę. 146-ą vietą pasaulio reitinge užimanti žaidėja naktį iš penktadienio į šeštadienį 7:5, 6:2 patiesė vardinį kvietimą dalyvauti turnyre gavusią amerikietę Sofia Kenin.
Marija Šarapova
Marija Šarapova / „Scanpix“ nuotr.

S.Kenin gimė Rusijoje, tačiau dar būdama maža persikėlė į JAV. „US Open“ čempionate 18-metė nugalėjo 24-ą pagal skirstymą Laureną Davis, vėliau po sunkios kovos patiesė tautietę Saschia Vickery ir taip garantavo sau kovą su vaikystės heroja M.Šarapova, kurią laiko pavyzdžiu.

Pirmame sete M.Šarapova staigiai išsiveržė į priekį 4:1, tačiau jaunajai amerikietei pavyko išlyginti rezultatą. Visgi 146-oji pasaulio raketė tuomet laimėjo tris iš kitų keturių geimų ir pirmą setą. Antroje dalyje M.Šarapova jau nepaliko jokių klausimų.

Per visą mačą M.Šarapova atliko 38 smūgius be atsako ir padarė 33 neišprovokuotas klaidas. M.Kenin – 7 smūgius be atsako ir 16 klaidų.

Į ketvirtą „US Open“ čempionato etapą patekusi 30-metė rusė pelnė 240 reitingo taškų ir 235 tūkst. JAV dolerių. Dėl vietos ketvirtfinalyje ji kovos su latve Anastasija Sevastova.

Niujorke rusė siekia iškovoti šeštą „Didžiojo kirčio“ serijos titulą karjeroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas