Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 29

Marijos Šarapovos išpažintis: diskvalifikacija išgelbėjo rusės karjerą?

Rusijos tenisininkė Marija Šarapova su nekantrumu laukia sugrįžimo į didįjį tenisą. 29-erių metų buvusi pirmoji pasaulio raketė praėjusių metų kovą sulaukė diskvalifikacijos po to, kai „Australian Open“ čempionato metu jos atliktame dopingo teste buvo rasta meldoniumo pėdsakų. Nors M.Šarapovai bus sunku nusikratyti juodą dopingo dėmę, pati rusaitė teigia, jog diskvalifikacija galbūt net išgelbėjo jos karjerą.
Marija Šarapova
Marija Šarapova / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

M.Šarapovos nuomone, diskvalifikacijos metu ji suprato, jog dar turi ambicijų tenise. Bausmė už meldoniumo vartojimą tarytum atgaivino rusės norą toliau varžytis didžiausiose pasaulio arenose.

„Pernai galvojau apie karjeros pabaigą. Jaučiau, kad kūnas pradėjo mane pavedinėti, – AP žurnalistams pripažino M.Šarapova. – Šiuo metu esu toje karjeros stadijoje, kai pabaiga yra arčiau už pradžią. Karjerą noriu užbaigti pagal savo sąlygas“.

Rusijos tenisininkė atskleidė, kad diskvalifikacija jai „leido pagyventi dėl savęs ir suvokti, jog turiu šeimą, su kuria galiu leisti laiką“.

Primename, kad Tarptautinė teniso federacija (ITF) M.Šarapovai už meldoniumo vartojimą iš pradžių skyrė dvejų metų diskvalifikaciją, tačiau Sporto arbitražo teismas (CAS) po kelių mėnesių patenkino rusės apeliaciją ir bausmę sumažino iki 15 mėnesių. Taigi į kortus M/Šarapova sugrįžti galės balandžio 26-ąją. Jau tą pačią dieną tenisininkė pasirodys „Porche Tennis Grand Prix“ turnyre, kurio organizatoriai jai įteikė vardinį kvietimą.

M.Šarapova pripažino nesitikinti lengvo sugrįžimo į geriausią sportinę formą.

„Žinoma, kad bus labai sunku. Tenise labai lengva prarasti koordinaciją. Treniruotės visiškai skiriasi nuo mačų, kai prieš tave stovi kitas žaidėjas“.

„Džiaugiuosi, kad vėl turiu darbą, – šyptelėjo rusė. – Tai nuostabu. Pastaruosius keturis mėnesius treniravausi gana sunkiai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas