Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 11

Marijos Šarapovos vardu pasinaudoję prekybininkai išpardavė meldoniumo atsargas

Nuo Marijos Šarapovos pranešimo apie dopingo vartojimą praėjo penkios dienos, tačiau internete sparčiai populiarėja rusės vartotas meldoniumas. Jo paklausa milžiniška, nors vaistas ir nėra pardavinėjamas vakarų Europoje ir Jungtinėse Amerikos Valstijose, nes neatitinka reikalavimų.
Marija Šarapova
Marija Šarapova / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Sputnik/Mildoniumas
Sputnik/Meldoniumas

Visi žinome milžinišką interneto bei M.Šarapovos vardo galią ir galime tuo dar kartą įsitikinti. Įvairios parduotuvės internete pasinaudojo šūkiu „Naudota M.Šarapovos“ ir pardavė savo paskutinius turimus meldoniumo pakelius. Paklausa milžiniška, o profesionaliems sportininkams draudžiamas preparatas tiesiog graibste graibstomas.

Meldoniumo pakelio, kuriame yra 40 tablečių kaina Rusijoje yra apie tris eurus. Tačiau jeigu norima juos įsigyti internetu gali tekti pakloti daugiau nei 100-ą eurų. M.Šarapova teigė, kad šį vaistą naudojo cukriniam diabetui gydyti, tačiau ekspertų teigimu jis tik padeda apsisaugoti nuo širdies smūgio.

M.Šarapova pirmadienį paskelbė, kad jos „Australian Open“ atliktas dopingo testas buvo teigiamas. Visą savaitę besitęsiančiose diskusijose ji sulaukė palaikymo iš Novako Džokovičiaus ir Serenos Williams, tuo tarpu Andy Murray ir Rafaelis Nadalis pasisakė už griežtą bausmę.

Nuo Rusijos tenisininkės nusisuko laikrodžių gamintojas „TAG Heuer“, „Nike“ ir „Porsche“, tačiau rakečių gamintojas „Head“ suteikė rusei antrą šansą ir pratęsė su ja sutartį.

Kol kas nėra žinoma M.Šarapovos bylos nagrinėjimo data, o sportininkė lieka suspenduota nuo visų profesionalių WTA turnyrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas